BARONUL CĂLINOIU, ATACAT DE DEPUTAȚI

0
409

“Baronul” PSD, Ion Călinoiu, a fost atacat dur, de o parte a parlamentarilor partidului, care îl acuză că a cauzat rezultatul slab al alegerilor prezidențiale. Patru deputați de Gorj (Scarlat Iriza, Vasile Popeangă, Camelia Khraibani și Mihai Weber) au emis, azi, un comunicat de presă, prin care îi reproșează vicepreședintelui PSD, conducerea despotică a structurilor administrative din județ, ceea ce, în opinia acestora, s-a transformat într-un vot negativ: “Modul defectuos și discreționar în care Ion Călinoiu se implică în viața structurilor subordonate Consiliului Județean, a generat un masiv vot anti-Călinoiu și, deci, anti-Ponta, la alegerile din noiembrie”, se arată în comunicatul comun al celor patru deputați PSD.

Aceiași parlamentari îl acuză pe președintele Consiliului Județean, că s-a transformat într-un baron PSD, care ia decizii de unul singur, ignorând chiar și membrii cu poziții publice: “Concomitent cu ignorarea parlamentarilor, Ion Călinoiu a încercat să-și făurească imaginea de lider absolut al acestui județ, prevalându-se de poziția de vicepreședinte PSD, la nivel național”.

Cea mai gravă acuză adusă liderului autoimpus al PSD Gorj este că acesta se folosește de banii publici, pe care îi împarte în mod preferențial: “Deși echipa de parlamentari gorjeni a contribuit la alocarea de fonduri importante pentru Gorj, Ion Călinoiu le împarte după bunul său plac, fără a ne întreba despre necesitățile urgente din colegiile pe care le reprezentăm”.

Ion Călinoiu este acuzat că evită întâlnirile cu reprezentanții structurii județene a PSD, după alegerile prezidențiale, temându-se să nu-și piardă poziția.

Redăm comunicatul integral, emis de cei patru deputați ai PSD:

Comunicat de presă

După o perioadă rezonabilă de trei săptămâni de la eșecul din alegerile prezidențiale din 16 noiembrie a.c., constatăm cu mâhnire că la nivelul PSD Gorj nu există niciun fel de preocupare reală pentru analizarea și identificarea de soluții urgente față de problemele cu care se confruntă organizația din care facem parte.
Ignorarea acestor probleme va favoriza acutizarea lor, fapt dăunător atât pentru organizația din Gorj a PSD, cât și pentru județ, în ansamblu.
În primul rând, de mai mult timp, din PSD Gorj a dispărut comunicarea internă reală, atât pe verticală, de la talpa spre vârful partidului, cât și pe orizontală, între liderii acestuia. În afara campaniilor electorale, au loc foarte puține reuniuni, cu totul și cu totul formale, care nu creează cadrul exprimării libere, reale a membrilor PSD. Nici măcar în timpul campaniilor electorale nu au loc consultări reale, așa-zisa comunicare limitându-se la transmiterea target-urilor ce trebuie atinse prin orice mijloace.
După alegerile din 16 noiembrie, președintele PSD Victor Ponta a subliniat continuu necesitatea reformării și modernizării urgente a partidului, în așa fel încât să se adapteze cât mai repede la așteptările electoratului. Deși este dureros, Victor Ponta a cerut măsuri pentru demontarea clișeelor cu care a fost asociat PSD-ul în campania electorală: partid comunist, partid corupt, partid al baronilor.
În timp ce, la nivel național, se fac pași importanți în direcția realizării obiectivelor firești stabilite de Victor Ponta, în Gorj lucrurile continuă la fel, întrucât Ion Călinoiu, cel care își arogă calitatea de lider de facto al PSD Gorj, privește orice demers de reformare și modernizare a PSD Gorj ca un atac la propria persoană. Întrucât domnia sa și-a atins de mult limitele personale și nu se poate schimba, dorește cu orice preț înghețarea actualei stări de lucruri din PSD Gorj, ca unică modalitate de conservare a puterii și influenței de care se bucură și de care uzează mai mult în interes personal.
Cu toate că mai mulți primari au cerut, inclusiv prin declarații de presă, o reuniune urgentă în care să se discute deschis despre problemele din PSD Gorj și să se caute soluții, Ion Călinoiu se teme de o astfel de întâlnire. De altfel, apropierea sărbătorilor de sfârșit de an favorizează tergiversarea unei analize în PSD Gorj.
Ca să înțelegeți exact starea de lucruri din PSD Gorj și de la vârful administrației acestui județ, subliniem că, deși au trecut peste doi ani de la instalarea noului Parlament, Ion Călinoiu n-a convocat nici măcar o dată, parlamentarii PSD, la o analiză pentru stabilirea obiectivelor pe termen scurt ale județului și a nevoilor de reprezentare în Parlament. Concomitent cu ignorarea parlamentarilor, Ion Călinoiu a încercat să-și făurească imaginea de lider absolut al acestui județ, prevalându-se de poziția de vicepreședinte PSD, la nivel național.
Deși echipa de parlamentari gorjeni a contribuit la alocarea de fonduri importante pentru Gorj, Ion Călinoiu le împarte după bunul său plac, fără a ne întreba despre necesitățile urgente din colegiile pe care le reprezentăm.
Modul defectuos și discreționar în care Ion Călinoiu se implică în viața structurilor subordonate Consiliului Județean, a generat un masiv vot anti-Călinoiu și, deci, anti-Ponta, la alegerile din noiembrie. Ne referim în special la salariații Consiliului Județean, ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, ai Spitalului Județean. Aceeași stare de spirit s-a generalizat și în rândurile cadrelor didactice.
Pe această stare de lucruri, faptul că unii lideri ai PSD Gorj au început să-și anunțe, prin declarații publice, candidatura pentru diverse funcții la viitoarele alegeri, înainte ca aceste lucruri să se discute în interiorul PSD Gorj, este cât se poate de dăunător.
Ne exprimăm speranța că acest semnal de alarmă pe care îl tragem va constitui începutul alinierii PSD Gorj la demersurile de reformare și modernizare demarate deja în organizațiile din celelalte județe.
Trebuie să dovedim că și PSD Gorj este un organism viu, care se poate curăța prin efortul și inteligența propriilor membri, nu neapărat prin acțiunea organelor judiciare.

Scarlat Iriza
Vasile Popeangă
Camelia Khraibani
Mihai Weber

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here