Boza, despre încercarea de a fi schimbat: “Și eu vreau să zbor pe lună”

1
823

Șeful Complexului Energetic Oltenia spune că schimbările din Consiliul de Supravegere au ca scop înlocuirea lui din funcție. Sorin Boza spune că doar acest for poate schimba directoratul unei companii de stat. Președintele directoratului spune, însă, că liderii ALDE, care îi pregătesc debarcarea, nu o pot face, deoarece nu sunt îndeplinite condițiile pentru a fi schimbat.

Directorul Complexului Energetic Oltenia susține că a simțit, în ultima perioadă, că se fac pregătiri, pentru schimbarea lui din funcție. Sorin Boza a declarat, la Tele3, că cei care îl vor schimbat au modificat mai întâi consiliul de supraveghere, singurul for ce poate destitui un directorat. Asta după ce liderii ALDE Gorj și-au impus un secretar de stat în Ministerul Energiei și doi membri în consiliul de supraveghere, unul dintre ei vizând funcția de președinte. Managerul CEO spune că, în ciuda încercărilor disperate ale liderior politici, de a-l înlătura, nu poate fi schimbat din funcție. Legislația menționează clar condițiile în care șeful directoratului poate fi înlocuit și niciuna din cele două condiții nu este îndeplinită. “Eu am simțit, în ultima perioadă, că se dorește să se ajungă la directorat. Asta am simțit-o eu. E bine că cei care au studiat cum să se poată ajunge la directorat și-au dat seama că se poate ajunge doar prin consiliul de supraveghere, pentru că este singurul for care poate să schimbe un directorat, într-o companie de stat, care este condusă prin sistemul ăsta dualist. Directoratul poate fi înlocuit pe baza neîndeplinirii indicatorilor de performanță. Ghinion! Indicatorii în 2017, 2018 și jumătate din 2019 sunt îndepliniți. Vorbim de acel raport al Corpului de Control, care este contestat și acum este la Înalta Curte. Nu văd ce alte argumente legale ar mai fi. Că vrem noi… asta e! Și eu vreau să zbor pe lună, dar trebuie să mai aștept”, a declarat Sorin Boza, a Tele3.

Cauza supărării lui Iordache: “Nu spunem la televizor”

Întrebat de cauza aversiunii liderului ALDE, Ion Iordache, care a cerut în mod obsesiv schimbarea directorului Complexului Oltenia, Boza a dat de înțeles că nu poate spune public. În același timp, șeful CEO dă de înțeles că are același regim, ca toți cei care s-au aflat în relații bune cu fostul președinte ALDE, Dian Popescu și care au fost înlăturați de actualul lider. “O să vă spun doar când ne întâlnim, face to face. Nu spunem la televizor. Eu am avut o relație foarte bună, nu bună, cu Dian Popescu. Niciodată Dian nu a venit cu pomelnice, să numesc în poziții de directori pe mama și pe tata lui Ștefan cel Mare. Am avut o relație foarte bună cu oamenii din ALDE, am avut o relație foarte bună cu vicepreședintele CJ, cu primarul Popescu (Ion Popescu, primarul comunei Drăguțești – n.r.), care a avut de suferit de pe urma relațiilor cu mine”, a declarat Boza.

1 COMENTARIU

  1. Sfat prietenesc-e mai bine de multe ori,cand esti numit de partid, sa te lasi schimbat, decat sa astepti sa fi schimbat din motive pritocite in sediile de partid.Daca a-ti face un sfat al fostilor directori din ultimii 20 de ani a-ti afla mai multe.E pacat ca pana acum nu a-ti inteles ca, cu un buget aprobat prin hotarare de guvern , indicatorii mentionati de dvs nu nici-o valoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here