Boza şi sindicatele FNME se contrează în problema conturilor blocate

0
1319

Acordarea celor 700 de lei din economia la fondul de salarii către salariaţii CEO a fost pusă în pericol, dat fiind faptul că administratorul special al Clubului Pandurii, prin executor judecătoresc, a pus poprire pe două conturi ale CEO. Chiar directorul financiar al companiei, Luminiţa Popescu, a afirmat în şedinţa comisiei mixte din 20 decembrie, că în asemenea condiţii, CEO nu poate face plata către salariaţi.

„Sunt curios dacă acea poprire s-a făcut și pe conturile celorlalți asociați de la Pandurii, adică e o decizie împotriva tuturor, sau doar împotriva CEO. Consider că nu este corect. Aici putem vorbi de abuzuri sau alte interese„, arată şeful Directoratului CEO, Sorinel Boza.

Două conturi ale CEO au fost blocate astfel: „Marin Golea, în calitate de administrator special al Clubului de Fotbal Pandurii, a apelat la Biroul Executorului Judecătoresc Constantin Cerbulescu, care a instituit poprire pe conturile CEO pentru 6.398.608 de lei, cu toate că suma era deja blocata în contul companiei de la BRD și pusă la dispoziție, iar executorul nu mai avea dreptul să blocheze și alte conturi”.

Marin Golea, pensionar, este preşedinte al Sindicatului Minerul Rovinari, în cadrul FNME. De asemenea, Nelu Roşca este un alt exponent al FNME (vicepreşedinte), lider de sindicat care, în comisia mixtă de ieri a susţinut ca în continuare conturile CEO să fie blocate, după cum au afirmat cei prezenţi la şedinţa cu pricina.

Prin urmare, aşa cum a declarat unul dintre participanţii la şedinţa de ieri a comisiei mixte,  „şefa Direcţiei Financiare, directoarea  Luminiţa Popescu a spus în cadrul comisiei mixte că, în contextul nedeblocării a unui cont din cele două pe care s-a pus poprire, CEO nu poate plăti cei 700 de lei din economia la fondul de salarii, către salariaţi”.

Sorinel Boza a avut şi o altă declaraţie în care linişteşte salariaţii CEO: „Nu a fost vorba de FNME pentru că FNME nu blochează conturile, este vorba de acea poprire pentru neplata cotizației la Pandurii la care se asteaptă decizia definitivă a instanței de judecată. Administratorul special a decis să se poprească toate conturile, fiecare cont cu suma asta, deși există un document din partea companiei la executor în care se specifică faptul că suma respectivă este blocată și pusă la dispoziția sa. Am avut o discuție și cu Golea și cu executorul să analizeze documentele și dimineață (vineri, 21 decembrie – n.r) să deblocheze toate conturile”.

Deşi conturile CEO de la Banca Transilvania şi BRD sunt blocate, Nelu Roşca se grăbeşte să anunţe că nu FNME este vinovată de asta, ”Nimeni din FNME nu are nicio implicare. Cum să se opună acordării banilor? O minciună ordinară! A fost încheiat un protocol între administrația CEO și cele patru federații și s-au stabilit 700 de lei pentru fiecare salariat. Cei care au lansat în spațiul public asemenea minciuni trebuie să mai pună mâna pe carte. FNME își va face datoria corect și transparent față de membrii săi”, fără să spună, în final, dacă este de acord sau nu cu deblocarea banilor CEO.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here