Caragea, demisie după o zi în USR. Lider: Acest personaj n-are ce căuta în USR

1
1625

Fostul șef al IPJ Gorj, Viorel Salvador Caragea, și-a dat demisia, la o zi de la înscrierea în USR. Acceptarea ca membru USR a fostului comandant al Poliției gorjene, acuzat de abuzuri, în timpul mandatului, a fost contestată de unul dintre liderii de la nivel central ai partidului. Clotilde Armand a transmis conducerii organizației de la Gorj, care l-a primit pe Viorel Salvador Caragea, că acesta nu are ce căuta în partidul care trâmbițează că face o altfel de politică. “Am aflat că fostul șef al Poliției Gorj (acuzat de hărțuire sexuală și trafic de influență) a fost primit în USR. Acum, îi rog tare mult pe colegii mei să-l lase în pace pe ”polițistul lui Ponta”. Acest personaj n-are ce căuta în USR, nu așa se face altfel de politică”, a fost mesajul postat de europarlamentarul USR.

Surse politice spun că liderul USR Gorj, Radu Miruță, cel care și-a dat acceptul pentru înrolarea lui Viorel Caragea, a fost chemat la raport, de șefii de la centru, după ce presa națională a reamintit istoricul fostului șef al poliției. La câteva ore de la apariția în presa națională a informației, Miruță a anunțat și demisia din partid a lui Caragea.

Fostul șef al Inspectoratului Județean de Poliție Gorj a fost în centrul unor scandaluri, în care a fost acuzat, printre altele, de harțuire și comportament abuziv. După ce oameni de afaceri și chiar subalterni l-au acuzat în mod public, comandantul susținut în scaun de PSD, a fost mutat, în 2015, la centrul de câini de la Sibiu, de unde s-a pensionat după doi ani, devenind un pensionar de lux. El a recunoscut, într-o emisiune online, la Sabotorii TV, că primește aproximativ 100 de milioane de lei vechi, lunar. Caragea este unul dintre controversații șefi de instituții, absolvent al Facultății de Tehnologia Construcțiilor de Mașini. A ajuns în funcție după ce, în doar câțiva ani, a făcut mai multe cursuri, acumulând diplome cu diverse titulaturi. După ce a fost adjunctul poliției județene, Caragea a devenit șef în 2009, funcție pe care a ocupat-o timp de șase ani. În tot acest timp, a fost acuzat de comportament abuziv. Numeroase plângeri împotriva lui au fost formulate de subordonați și oameni de afaceri, care l-au acuzat de abuzuri și șantaj. În ciuda plângerilor care au curs, a rezistat în scaunul de șef, pe care i l-au asigurat liderii PSD. Odată ieșit din câmpul muncii, s-a orientat către zona politică și a candidat pentru Primăria Târgu Jiu. A pierdut în favoarea liberalului Marcel Romanescu, pe care îl ataca în mod constant și se autodeclară analist politic.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here