Ce s-a stabilit în urma renumărării voturilor, la o secție din Târgu Jiu

0
171

Biroul Electoral de Circumscripție Târgu Jiu a renumărat voturile de la secția 6, în urma unei contestații depuse de PNL, după ce reprezentanții partidelor s-au sesizat că rezultatele au fost inversate. Voturile pentru Consiliul Județean ale PNL au fost trecute în procesul verbal în dreptul UDMR și invers. Reprezentanții în secții ai fiecărei formațiuni politice transmit datele liderilor, imediat ce se încheie numărarea buletinelor de vot. Numit numărătoare paralelă, aceast procedeu este folosit pentru a stabili, înainte de centralizarea și afișarea rezultatelor, care este numărul de voturi al candidaților partidului și poziționarea în clasament.

Joi, după renumărarea voturilor pentru președinția Consiliului Județean și lista de consilieri, membrii Biroului Electoral de Circumscripție Târgu Jiu au confirmat ceea ce PNL reclama și anume că voturile raportate în seara scrutinului au fost inversate în procesul verbal. Astfel, cele 163 de voturi ale PNL pentru componența CJ fuseseră trecute în tabelul final, în dreptul UDMR, iar cele 6 voturi ale acestei formațiuni, în dreptul liberalilor. Eroarea, pe care și membrii secției de vot au confirmat-o, a fost rectificată.

În urma renumărării buletinelor pentru președintele Consiliului Județean, Cosmin Popescu (PSD) a pierdut un vot, iar Ion Iordache (PNL) a mai obținut unu. Pesedistul, care a mai câștigat un mandat la conducerea administrației județului are cu 27.300 de voturi mai mult decât liberalul șef.

Renumărarea buletinelor de vot putea fi făcută în fiecare secție, în seara scrutinului, lucru care s-a întâmplat, acolo unde reprezentanții partidelor au sesizat erori. Abia după ce rezultatul este aprobat de membrii comisiei de vot, din care fac parte oameni dispuși de fiecare partid, rezultatele sunt trecute într-un proces verbal, care conține numele fiecărui candidat, respectiv al fiecărei formațiuni ce are liste de consilieri.

Alegerile sunt organizate de Gvern, prin prefecturi. La Gorj, de coordonarea organizării alegerilor s-a ocupat prefectul PNL, Virgil Drăgușin. Liberalii și-au acuzat, însă, partenerii de coaliție de la PSD, pentru rezultatele care nu le-au convenit, fără să explice și cum ar fi putut influența aliații gafele făcute de membrii secțiilor de vot, în care fiecare formațiune are un singur reprezentant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here