CEO distribuie, transmite şi promovează FAKE-NEWS-URI!

0
917

CEO s-a transformat într-un aparat de propagandă prin împrăştierea unor „ştiri” care nu au legătură cu realitatea. propagandă întru propăşirea de durată a „liderului” suprem, Sorinel Boza.

Am „încălţat-o” şi eu: plângerea la DNA împotriva şefului Corpului de Control al Ministerului Energiei, Daniel Popescu. Intoxicaţie de presă luată drept ştire.

FAKE! Nu e nicio plângere. Dar, informaţia a fost rostogolită în spaţiul public. Pot spune că, parţial, şefii CEO şi-au atins scopul. Acela de a învălui, a feri comunitatea de informaţia cu adevărat reală şi încă nereprodusă: pregătirea insolvenţei (şoptită, deocamdată, de sufleuri). În fapt, fix în acest moment, CEO se află la limita acestei proceduri. Cunoscătorii cifrelor ştiu. O altă ţintă a fost decredibilizarea acţiunii stabilită în fişa postului, a actualului şef al Corpului de Control al ministrului Energiei, Daniel Popescu.

Pe de altă parte, împrumutul de 500 de milioane de lei, pe care, onor administraţia companiei încearcă să-l facă, înseamnă o rată lunară cât jumătatea valorii salariilor din CEO, deci aproape 30 de milioane de lei. Cum va fi la anul? E muţenie totală, şefii o lălăie prin birouri, lansând mesaje de bine.

Dar, să revenim: inexistenţa unei plângeri penale pe numele şefului Corpului de Control, Daniel Popescu, e lămurită oficial de Ministerul Energiei. Potrivit unui ziar local, el s-ar fi ales cu o plângere la DNA pe motiv că  ar fi oferit informaţii secrete. Mai exact, Popescu ar fi fost acuzat, atenţie (!), nu se ştie de către cine, de abuz în serviciu și divulgarea unor secrete de serviciu, la DNA. 

Ce zice ministerul lui Anton Anton, ca răspuns la o solicitare a fostului director RU, Ion Răuţ, actual fondator al publicaţiei online, CEO News.ro, iată:

„Ref. Solicitari in temeiul Legii nr. 544/200 privind liberul acces la informatiile de interes public:

Stimate domn,

Ca urmare a solicitarii dumneavoastra inregistrata la Ministeml Energiei cu nr.

va comunicam urmatoarele:

In baza Ordinelor nr. l53279/CCM/17.l0.2017 si nr. 270.062/CCM/23.02.2018 aprobate de Ministrul Energiei, o echipa din cadrul Serviciului Corp Control a efectuat o actiune de control in Societaten Complexul Energetic Oltenia SA, fiind inlocmit Raportul de control nr. 270.210 CCM/ 1 7.09.2018.

Pc.1

In conformitate cu dispozitiile art. 15 din Legea nr. 182/2002 privind protectia informatiilor clasificate, cu modificarile si completarile ulerioare, informatiile clasificate reprezinta informatiile, datele, documentele de interes pentru securilatea nationala, care, datorita nivelurilor de importanta si consecintelor care s-ar produce ca urmare a dezvaluirii sau diseminarii neautorizate, trebuie sa fie protejate.

Pc2.

Raportul de control nr. 270.210/CCM/l7.09.20|18 intocmit de catre Corpul de Control al Ministrului Energiei privind verificarea unor aspecte din activitatea Societatii Complexul Energetic Oltenia SA nu contine inforrnntii clasificate in intelesul Legii nr. 182/2002 privind protectia informatiilor clasificate, cu modificarile si completarile ulterioare.

Pc.3

Raportul de control nr. 270.210/CCM/l7.09.20l8 intocmit de Corpul de Control al Ministrului Energiei. nu contine informatii exceptale de la Legea nr. 544/2001 privind accesul la informatiile de interes public, cu modificarile si completarile ulterioare. Dar avand in vedere sesizarea organelor de urmarire penala si caracterul  nepublic al actelor de urmarie, precizam, faptul ca nu potfi fumizate informatiile referitoare la acesta.

Pc.4

Cu ocazia verificarilor efectuate de echipa de control, nu au fost puse la dispozitia echipei de control informatii clasificate in intelesul Legii nr. l82/2002 privind protectia informatiilor clasificate, cu modificarile si completarile ulterioare, iar entitatea controlata nu a comunicat echipei existenta unor informatii clasificate in temeiul acestei legi.

Cu ocazia verificarilor efectuale de echipa de control. nu au fost puse la dispozitie echipei de control informatii exceptate de la Legea nr. 544/2001 privind accesul la informatiile de interes public, cu modificarile si completarile ulerioare, iar entitatea controlata nu a comunicat echipei de control existenta unor informatii exceptate potrivit art. 12 din aceeasi lege.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here