“CEO este o navă în derivă și trebuie să ne salvăm. De promisiuni suntem sătui”

0
1385

Minerii anunță că încep pichetări, pe termen nelimitat, ale Prefecturii Gorj și sediilor partidelor politice. Protestatarii acuză condițiile dure din cariere, lipsa protecției și cer reducerea vârstei de pensionare. Liderul Sindicatului Dolidaritatea, Nicu Bunoaica, cel care a anunțat protestele, acuză lipsa de implicare a parlamentarilor și a politicienilor care dețin funcții în actualul Guvern. “Nu este voința mea, este voința minerilor și energeticienilor, pentru că dialog a fost prea mult și nu a avut efect. Nimeni nu vorbește de reducerea vârstei de pensionare, de  ce se va întâmpla cu Complexul, vedem pe zi ce trece că se deteriorează condițiile de muncă, situația carierelor și termocentralelor. Ce așteaptă? Noi nu vrem ca acest colos, ultima redută din economie, să fie distrusă în acest fel sau să murim odată cu ea. Noi vrem să ne salvăm prin reducerea vârstei de pensionare. Am adus variante, de a produce energie verde. Directorul companiei poate să se ducă, să vadă. Nu se vrea! Oamenii politici care sunt la guvernare, din Gorj, sunt oameni de afaceri, la care li s-au mărit pupilele și nu văd decât o grămadă de  fier vechi în această companie”.

Protestele muncitorilor din Complexul Energetic Oltenia încep luni de dimineață, la ora 7:00 și se repetă zilnic, la Târgu Jiu, unde minerii spun că se află decidenții care pot influența soarta companiei. “De luni, la ora 7:00 vom intra într-o pichetare a Prefecturii, vom picheta și sediile partidelor politice. Până la urmă, sunt la guvernare acești oameni, care nu zic nimic de reducerea vârstei de pensionare, nu zic nimic de viitorul companiei. I-am ales, s-au ales, acuma sunt la guvernare, unii deputați, unii senatori. Hai la treabă! Hai la treabă pentru ei! Pentru mătușa Tamara, pentru grupurile de interese, dar nu pentru noi. Nu știm ce se întâmplă cu noi, dar vedem. De promisiuni suntem sătui! CEO este o navă în derivă și trebuie să ne salvăm”, mai spune liderul de sindicat Nicu Bunoaica.

Bunoaica susține că pichetările nu se vor opri, până când proiectul privind reducerea vârstei de pensionare va trece de Camera Deputaților, care este cameră decizională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here