CEO. Greva foamei, cusută cu ață galbenă. Întâlnirea cu ministrul Energiei, ce a întrerupt protestul, era stabilită de săptămâna trecută. “Ei vor un proiect pe care îl face Vîlceanu, în umbră, cu Pecingină”

0
686

Greva foamei, declanșată de dimineață în fața Complexului Oltenia, și încheiată la prânz, a fost o piesă de teatru scurt, regizată de lideri de sindicat și politicienii puterii. Întâlnirea la care ministrul Energiei, Virgil Popescu, i-a chemat pe protestatari, pentru mâine, la capitală, era stabilită, de fapt, de săptămâna trecută. La respectiva întâlnire vor participa, marți, de la ora 16.00, membrii Comisiei de Negociere din cadrul companiei, din care fac parte reprezentanți ai tuturor sindicatelor reprezentative.

De altfel, protestul care are loc, de opt săptămâni, în Piața Prefecturii, continuă. Minerii și energeticienii, care au intrat în a opta săptămână de pichetări, spun că vor continua să iasă în piață, până la aprobarea proiectului de lege ce prevede reducerea vârstei de pensionare. Unul dintre inițiatorii pichetării Prefecturii, Nicu Bunoaica, a afirmat, încă din această dimineață, că protestul paralel, din fața CEO, care a durat câteva ore, a fost orchestrat de PNL și ar avea ca scop un alt proiect, pe care parlamentarii puterii vor să-l introducă, dar care nu ar avantaja toți angajații.

“Nu vor proiectul de lege din Parlament”

“Probabil ei vor merge pe un proiect de lege, pe care îl face Vîlceanu în umbră, cu Pecingină, vărul lui Căldărușe. Din punctul meu de vedere, Căldăruse este o unealtă a domnului Pecingină, pentru a veni și a spune: domnilor, uitați, câteva mii de angajați pichetează acolo compania și vor o lună, nu vor proiectul de lege din Parlament. Să știți că acest proiect, care se află în Camera Deputaților, repară moral tot ce au făcut sindicaliștii, dând grupă de muncă la oamenii care au pierdut-o sau le-a fost furată cu acordul sindicatelor. Eu sunt suspicios cu această grevă, de acolo. Ei au alte interese, vă spune Buboaica! Și o să vedeți că timpul trece și o să realizăm că ei merg pe altceva. Știu, am avut discuții cu dl Iordache, se pregătește în spate, de către dl Vîlceanu, încă un proiect de lege, de care vor beneficia doar cei care au condiții deosebite. Se va prelungi acel amendament la legea cu patru luni, pentru încă doi ani. Pentru cei care au condiții deosebite, dar nu va beneficia cel de la Turceni, de la care s-a furat grupa de muncă, sau cel de la Craiova”, a afirmat Bunoaica.

AUDIO – Nicu Bunoaica

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here