Clinica în care a fost internat Petrică Mâțu Stoian a fost ÎNCHISĂ

0
1017

Clinica privată, din Caraș-Severin, la care a fost internat solistul Petrică Mâțu Stoian, pentru tratament post-Covid, a fost închisă temporar, potrivit B1 TV. Decizia a fost luată de conducerea unității, în urma scandalului mediatic și înainte ca instituțiile abilitate să prezinte concluziile anchetelor ce se efectuează la unitate. Petrică Mâțu Stoian a fost internat la Clinica Nera, cu o zi înainte de a i se face rău și a ajunge la terapie intensivă. Artistul urma să rămână 14 zile, pentru terapie hiperbară cu oxigen, un tratament care nu este inclus în protocolul Ministerului Sănătății, privind tratarea sau recuperarea pacienților infectați cu Covid.

Poliția a deschis un dosar de ucidere din culpă, după decesul artistului, iar rezultatul necropsiei a arătat că moartea a fost una violentă.

În paralel cu ancheta penală și Ministerul Sănătății face verificări la clinica privată. Colegiul Medicilor Caraș-Severin a anunțat, de asemeni, o cercetare administrativă. Anchetele vizează competențele personalului implicat direct în tratarea pacienților, după ce s-a demonstrat că medicul care a efectuat ședința de oxigenoterapie hiperbară a lui Petrică Mâțu Stoian este psihiatru.

Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Caraș-Severin, Dan Milos, a declarat că, în cazul în care se vor descoperi nereguli, clinica în care a fost tratat solistul de muzică populară va fi închisă: „Controlul este în desfășurare și încă nu avem un raport preliminar. Nu este aplicată o măsura complemetară cu privire la suspendarea activității, dar dacă cei de la DSP constată nereguli, suspendăm sau închidem clinica”, a spus șeful DSP.

Conducerea clinicii a decis, vineri, închiderea temporară a unității, în contextul scandalului care a luat amploare națională, fără să aștepte o măsură a instituțiilor care fac verificări. Potrivit B1 TV, închiderea va fi de cel puțin două săptămâni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here