Concertul orchestrei lăsate fără bani, salvat de Muzeul „Constantin Brâncuși”

0
325

Conducerea Muzeului Național „Constantin Brâncuși” a sărit în ajutorul orchestrei de cameră de la Târgu Jiu, ce a fost lăsată fără buget, pentru ultimele două concerte ale stagiunii actuale. „Lyra Gorjului” a fost pusă în imposibilitatea de a mai susține cele două spectacole, după ce s-a trezit că Școala Populară de Artă, care gestionează bugetul, nu i-a alocat cei 4.000 de lei necesari. Anunțul a fost făcut de dirijorul Florin Berculescu, în urmă cu patru zile. „Orchestra ,,Lyra Gorjului” își încetează finanțarea mizerabila, oricum, după doar 4 concerte, în acest an sub pandemie, deoarece fondurile alocate acestei orchestre, de mizerie, de subzistenta, se dau la grămadă, Scolii Populare de Arta din Târgu -Jiu, fără o autonomie a cheltuirii lor. În consecință, înțeleg ca aceste fonduri au fost redistribuite după criterii strict administrative, neținand cont de actul de cultura, necesar mai ales după atâta pauza, de către conducerea Scolii Populare, pt a acoperi alte necesități, importante și ele, înțeleg, dar nu pentru acelea pt care au fost atribuite. Nu insinuez nimic, îmi exprim doar profundul regret, nemulțumirea întreaga. Situația nu e doar la nivelul județului Gorj dar as fi dorit ca mizeria aceasta de finanțare de DOAR 4000 de lei!, sa nu se taie și sa putem funcționa, subzistent, pe întreaga stagiune, atat cât mai era (2 concerte, unul pe luna)”,  anunța Florin Berculescu, printr-o postare publică, pe 21 mai.

Muzeul organizează concertul orchestrei

Cum următorul concert era stabilit pentru data de 27 mai, timpul scurt nu permitea prea multe variante de reorganizare. Conducerea Muzeului Național „Constantin Brâncuși”, de la Târgu Jiu, s-a oferit să sprijine orchestra de cameră și a anunțat că va suporta organizarea concertului de săptămâna viitoare. <<Muzeul Național „Constantin Brâncuși” organizează concertul orchestrei „Lyra Gorjului”!

Avem onoarea și bucuria să vă invităm la evenimentul ce va avea loc joi, 27 mai, ora 19,00, la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu. „Muzica trebuie să fie scânteia ce aprinde focul în sufletul omenesc!” spunea Ludwig van Beethoven. Vă așteptăm cu drag, să aprindem focul în sufletele noastre, alături de o instituție fanion a județului nostru – orchestra Lyra Gorjului>>,  se arată într-un anunț făcut pe pagina instituției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here