Condescu: Pandurii supraviețuiesc din împrumuturi

0
496

Echipa Pandurii Târgu Jiu supraviețuiește din împrumuturi. O spune Marin Condescu, fostul președinte, care recunoaște că singura șansă a clubului este să obțină banii solicitați în instanță, de la acționari.

Pandurii Târgu Jiu se bazează pe banii pe care speră să-i câștige de la acționari. Procesul, câștigat la Curtea de Apel Craiove, se va judeca la Înalta Curte de Casație și Justiție, instanța decizională. Fără sumele imputate celor cinci asociați, Pandurii nu are șanse de supraviețuire. Oficialii au obținut în primă instanță 2 milioane de euro, considerată ca provenind din contribuțiile neachitate timp de doi ani ale asociaților clubului, respectiv CEO, Consiliul Județean Gorj, Primăria Tg Jiu, USMO și societatea Artego. Suma a fost majorată de Curtea de Apel Craiova, la peste 3 milioane de euro.
„Cu procesele, pentru cotizația aferentă anului 2014 – 2017, suntem la Înalta Curte, a trecut de camera de filtru, sperăm ca într-o lună să fie finalizat. Dacă vom câștiga, pe lângă resursele din 2014-2017, se vor adăuga cele din 2017 – 2020, pentru că membrii fondatori sau asociați nu au vrut să se retragă și nici nu au acceptat alți membri În momentul de față, în prima ligă”, a afirmat Marin Condescu.
Marin Condescu spune că o decizie favorabilă Pandurilor, la instanța supremă, ar însemna salvarea clubului și chiar promovarea în prima ligă. Principalul creditor al clubului Pandurii susține că acționarii ar trebui să dea sume mai mari echipei, deoarece contribuțiile stabilite de instanță sunt calculate doar până în 2017 și trebuie aduse la zi. „În momentul de față, supraviețuim din împrumuturi, de la persoane fizice. Clubul nu poate. Ultimul l-am finalizat săptămâna aceasta, de la o unitate bancară, să putem să trecem turul de campionat”, a mai spus Condescu.
Fostul președinte este de părere că pentru echipa de la Târgu Jiu este mai sigură evoluția în liga a III-a, asta din cauza costurilor impuse de liga a II-a, care înseamnă deplasări și teste anti Covid, ce se ridică, lunar, la 6.000 de lei.
Pandurii Târgu Jiu a intrat în insolvență, în urmă cu aproape patru ani, iar anul trecut a fost la un pas de a intra chiar în faliment, după ce lichidatorul judiciar a cerut deschiderea procedurii. Tocmai datoriile acționarilor, pentru recuperarea cărora se judecă de mai bine de un an, au fost cele care au salvat clubul de la destrămare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here