Copil cu brațul infectat, după o rană „cusută” în Spitalul Județean Târgu Jiu. Atenție, imagini dure!

1
4583

Familia unui copil de 13 ani acuză spitalul din Târgu Jiu, după ce băiețelul, tratat în urma unui accident, s-a infectat. Minorul fusese dus la urgențe, după ce a căzut cu brațul în marginea unei borduri, ce i-a produs o plagă destul de mare. Tatăl copilului, operator de imagine la Digi24, a povestit, pe pagina de socializare, că de pacient s-au ocupat asistenții, care au curățat și suturat tăietura din braț. După câteva zile de tratament cu antibiotic, copilul făcea febră, iar mână i se inflamase. Ajunși la un spital din București, părinților li s-a spus că rana se infectase. „Nu pot tolera si imi pare foarte rau ca scriu aceste lucruri despre acest „Fenomen #SPITAL”. Copilul meu a cazut si s-a taiat intr-o bordură asezata „bine” in ciment (acum s-a pus pamant). Ajugem la spital, l-au curațat cum au stiut,
l-au bandajat, i-au pus mana agatata de gat, facut radiografie si gata totul bine. Asistentul si doamna asistenta, ca doctorul sigur avea si el treaba. Dupa 2 zile, administrandu-i antibiotic, copilul face febra, mana rosie! Sunam un don doctor si ne spune „ca-i normal sa faca febra si dupa 7 zile si ca arata bine rana. Noi l-am crezut pe doctor, ca doar el a invatat carte…si mana se tot inrosea, copilul facea febra si nu stiam ce sa facem!
Dupa 3 zile ne-am intors la urgență, primul doctor a fost depasit de situatie, l-a chemat pe „sefu lui”, spunandu-mi ca…”mda, nu arata prea bine, maine îi facem totala si vedem ce e aci”. Eu le-am spus ca „aci” este ce au lasat asistenta si asistentul care l-au curațat si cusut ca pe un ciorap. Nu este normal sa faca experimente pe un copil de 13 ani un asistent si o asistenta „testandu-si abilitatile de croitor” si doctorul de garda sa fie indiferent”, a povestit Ionuț Voinea, tatăl copilului.

Povestea nu s-a terminat după cele trei zile, din păcate. Familia a ajuns, în cele din urmă, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, unde li s-a confirmat că rana era infectată. A urmat un tratament cu antibiotic și curățări repetate ale plăgii, pentru îndepărtarea infecției. „Dupa 10 zile de antibiotic si recurațat, recusut si scos cheaguri de puroi de la cusătura de ciorap, copilul este bine. Pe scurt…n-au curatat bine zona si copilul a facut o mare infectie. Mana nu trebuia legata de gat, ci trebuia o atela si tinută dreapta”, a mai povestit tatăl copilului, după ce calvarul s-a încheiat.

Spitalul anunță „comisie de verificare”

Reprezentanții Spitalului Județean Târgu Jiu au comunicat că va fi analizat cazul, despre care au aflat de pe rețelele de socializare. „Mâine va fi constituită o comisie de verificare a aspectelor sesizate in postarea domnului Voinea și se va analiza, totodată, și posibilitatea sesizării Colegiului Medicilor”.

 

1 COMENTARIU

  1. Cazuri precum acesta sunt rezultatul angajărilor ,,cu șpagă ” sau cu sprijinul politic al unora.
    Atâta timp cât nu se va renunța la asemenea metode , cazurile de acest gen se vor înmulți.
    Angajările în sănătate trebuie să se facă pe bune , pe criterii de pricepere și dăruire pentru aceasta nobilă meserie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here