Corpul de Control: Infecții ascunse, angajări ilegale și contracte suspecte la Spitalul Tg Jiu

0
2617

Raportul Corpului de Control al ministrului Sănătății arată că la Spitalul Târgu Jiu s-au făcut ilegalități și au fost ascunse aspecte ce pun în pericol sănătatea pacienților. Concluzia verificării efectuate la începutul anului este că unitatea gorjeană are un management defectuos. Șefii Consiliului Județean, care au primit raportul, dar au refuzat să-l facă public, îl protejează în continuare pe managerul Gigel Capotă, pe care l-au susținut în funcție.

Concluzii șocante ale verificatorilor de la minister, care au efectuat un control la Spitalul Județean din Tg Jiu! Corpul de Control al ministrului Sănătății a scos la iveală numeroase nereguli, însă raportul trimis Consiliului Județean Gorj a fost băgat la secret de președintele Cosmin Popescu. Echipa de la minister a stabilit că la unitatea condusă de Gigel Capotă este folosită aparatură nesigură pentru pacienți și s-a hotărât interzicerea folosirii unora dintre aparatele medicale. De asemenea, conducerea spitalul de la Tg Jiu este acuzată că a ascuns o parte a infecțiilor, neraportându-le pe toate, ceea ce înseamnă punerea în pericol a sănătății publice. Raportul Corpului de Control concluzionează că indicatorii, în baza cărora directorul Gigel Capotă este ținut în funcție, “nu corespund unui sistem de sănătate performant”. Echipa de control a identificat probleme și la contractele încheiate de spital. Conducerea este acuzată că a împărțit achizițiile, astfel încât să valorile să fie mai mici, în mai multe contracte și să poată fi acordate prin negocieri directe.

Și la angajările din spital au fost depistate încălcări ale legii, detașările făcute de conducere, fiind considerate abuziv. Pentru unul dintre susținătorii managerului spitalului, Valentin Popa, a fost sesizată Agenția Națională de Integritate, deoarece este suspectat de a fi în conflict de interese. PSD-istul Popa ocupă patru funcții, în același timp, printre care și pe cea de președinte al Consiliului de Administrație al spitalului. Managerul Capotă este acuzat că acordă spor de confidențialitate doar pentru 51 de angajați, în mod discriminatoriu și că nu a respectat contractul colectiv de muncă.

Raportul Corpului de Control a fost trimis Consiliului Județean Gorj, însă președintele instituției, Cosmin Popescu, a refuzat să-l facă public, motivând că actul de verificare, de 160 de pagini, conține și elemente cu caracter personal. Nici consilierii județeni nu au avut acces la concluziile controlului, deși aveau acest drept. Concluziile raportului au fost făcute publice, azi, de deputatul PNL, Dan Vîlceanu, care le-a solicitat Ministerului Sănătății.

În galeria foto de mai jos, vedeți concluziile raportului Corpului de Control, pentru Spitalul Tg Jiu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here