Cum arată declarația de avere a celui mai bogat parlamentar. Imobile înșirate pe 7 pagini

1
3031

Cel mai bogat deputat de Gorj a avut nevoie de 12 pagini, ca să-și poată înșira averea. Ion Iordache, fost primar în Turceni, campion la contracte cu statul, este un latifundiar în adevăratul sens al cuvântului. Noul senator PNL, ajutat în campanie de mai mulți primari PSD, care au apărut chiar și într-un spot electoral al afaceristului, a fost buldozerist într-o carieră minieră. S-a apucat de afaceri locale și a înființat mai multe firme, primind contracte de la Primăria Turceni, condusă de o rudă. În 2008, Ion Iordache a ajuns chiar el primar și a tranferat, în acte, firma Ydail, cu care făcuse primele miliarde (n.r. – vechi) din bani publici. Din calitatea de edil a dat contracte către firma pe care a înființat-o, iar după câțiva ani, ANI l-a declarat incompatibil. Din 2016, în scaunul de primar a ajuns cumnata acestuia, Cristina Cilibiu, care l-a lăsat pe Ion Iordache să participe la ședințele de consiliu, ca împuternicit al ei. În ultimii ani, omul de afaceri a reușit să-și adauge la avere 88 de terenuri, în suprafață totală de peste 1.000 de hectare, majoritatea achiziționată în ultimii șase ani.

La capitolul case, noul senator numără 15 construcții. Bunurile imobile ale lui Ion Iordache ocupa șapte pagini, din cele 12 ale declarației de avere. Pe lângă terenuri și clădiri, afaceristul din Gorj și-a trecut în declarația de avere și nouă mijloace de transport, de la autoturisme, motociclete, la barcă cu motor, însă preferatul noului senator este un Porche Cayenne, de aproximativ 100.000 de euro, care nu se află în declarația depusă la Autoritatea Electorală, odată cu depunerea candidaturii. În documentul care este public, a trecut monede de aur, în valoare de 140.000 lei, conturi de peste un milion de lei și aproape 70.000 de euro din chirii.

Cea mai lungă declarație de avere a unui parlamentar gorjean o puteți vedea aici:

declaratie avere Ion Iordache

Ion Iordache a ajuns senator pe listele PNL, după ce, în 2018, a fost președinte interimar al ALDE Gorj, iar în vara acestui an a susținut public PSD, unde a tatonat terenul, pentru o plasare pe listele parlamentare, dar s-a lovit de un refuz. A găsit disponibilitate la PNL Gorj, care l-a prezentat ca și candidat chiar în precampania electorală. Despre trecutul în afaceri și administrație al lui Ion Iordache, am mai spus aici:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here