Cum vrea ministrul Energiei să transforme centralele pe cărbune din Valea Jiului: ”Utilizarea reziduurilor agricole românești pentru producția de biocarbon”

0
724

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, și-a prezentat viziunea pentru Valea Jiului: spune că înlocuiește cărbunele cu biocarbon, pe care îl va obține o companie americană, cu care, luni, a încheiat un memorandum. Burduja susține că termocentralele din Hunedoara vor produce, astfel, energie ”verde”.
”Astăzi, scriem un nou capitol în această poveste. Am semnat un Memorandum de Înțelegere cu American Biocarbon Delaware LLC, marcând astfel începutul unei ere noi pentru Valea Jiului – una a energiei verzi și a sustenabilității. Prin acest memorandum strategic româno-american, la care a participat și Adjunctul Ambasadei SUA în București, Michael L. Dickerson, ne angajăm să revitalizăm Valea Jiului în procesul de tranziție justă, onorând tradiția și istoria acestei regiuni, în timp ce ne îndreptăm spre un viitor mai curat și mai sigur.
Schimbarea începe acum! Înlocuirea treptată și sigură a cărbunelui cu combustibil biocarbon este un pas major în transformarea energetică a României. O investiție de aproximativ 400 de milioane de euro și utilizarea reziduurilor agricole românești pentru producția de biocarbon reflectă viziunea noastră pentru o tranziție energetică echitabilă și sustenabilă.
Acesta este angajamentul nostru pentru Valea Jiului și pentru viitorul României: să reducem emisiile de carbon, să transformăm centrala de la Paroșeni într-o unitate 100% regenerabilă și să protejăm mediul, fără a compromite sectorul forestier”, a anunțat ministrul Sebastian Burduja, luni seara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here