Cupa României. Echipa de handbal a CSM Tg Jiu, calificată în Final Four

0
230

Echipa de handbal feminin a CSM Târgu Jiu s-a calificat în Final 4-ul Cupei României, după un meci cu CS Dacia Mioveni. Elevele pregătite de Liviu Andrieş şi Andrei Enache au trecut în sferturile de finală, cu scorul de 26-21, la pauză 10-13. Aproape o mie de spectatori au asistat la victoria echipei gorjene, în Sala Polivalentă din municipiu.
CSM Târgu Jiu este la primul sezon pe prima scenă a handbalului românesc. În etapa următoare, echipa gorjeană va disputa meciuri alături de cele mai bune formații din Cupa României:CSM Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Dunărea Brăila. Final four-ul se va disputa pe 20-21 mai.

Joi seara, CSM Târgu Jiu a reuşit să răstoarne tabela din prima repriză, câștigată de fetele de la Dacia Mioveni. A fost un meci cu o primă repriză mai bună pentru echipa oaspete, care a dominat jocul şi a ajuns la +5 pe tabelă, în mai multe rânduri, 6-11, 7-12 şi 8-13. Echipa din Mioveni a intrat la vestiare cu un avantaj de trei goluri, scor 10-13. Repriză secundă a aparţinut grupării gorjene, care şi-a turat motoarele la maximum şi-a întors rezultatul pe tabelă. Gorjencele s-au dezlănţuit pe final de meci şi au încheiat partida la +5 pe tabelă, scor 26-21.
Handbalistele lui Liviu Andrieş şi-au reglat mai greu tirul în debutul partidei, care a aparţinut echipei din Mioveni, care a pus repede două goluri pe tabelă. Abia la capătul primelor 5 minute de joc, Mirabela Coteţ a găsit o breşă în apărarea agresivă a Mioveniului şi a reuşit primul gol al gorjencelor. Echipa oaspete a plusat în debutul meciului şi a ajuns la trei lungimi în faţa gorjencelor, scor 1-4, în minutul 7. Katarina Pavlovic a fost trimisă la linia de 7m şi-a redus din diferenţă în minutul 9, scor 2-4. A urmat un gol semnat Andreea Chiricuţă, pentru 3-4, şi CSM Târgu Jiu dădea semne de revenire. Alexandra Gavrilă şi-a început seria golurilor şi a menţinut diferenţa minimă pe tabelă, scor 4-5. Minute bune, elevele lui Andrieş nu au mai găsit drumul spre gol, în timp ce Mioveniul a urcat la +3, scor 4-7, în minutul 17. Andreea Chiricuţă a scăpat din marcaj pe extremă şi a înscris pentru 5-7. Alexandra Gavrilă a mai pus un gol în dreptul CSM-ului, dar echipa oaspete s-a desprins la +4, scor 6-11. Ira Zinatullina a reuşit să pătrundă prin agresiva apărare a Daciei şi a înscris pentru 7-12, dar echipa din Mioveni şi-a refăcut avantajul de 5 goluri, scor 7-12. Cristina Boian s-a descurcat bine în extremă şi a redus din diferenţă, dar Dacia parea echipa mai în formă în prima parte a meciului, şi a ajuns, din nou, la +5 pe tabelă, scor 8-13. Liviu Andrieş a trimis-o în teren pe Sabine Klimek, care şi-a făcut imediat simţită prezenţa în jocul echipei, dar şi pe tabelă, reuşind două goluri consecutive, scor 10-13, rezultat cu care s-a încheiat prima parte a jocului.
Deşi a început repriza secundă în inferioriate numerică, CSM Târgu Jiu a reuşit să înscrie prin Ana Ciolan, scor 11-13. A venit şi replica echipei oaspete, pentru 11-14, dar Sabine Klimek a reuşit un gol de senzaţie şi CSM Târgu Jiu s-a apropiat la două goluri, scor 12-14. Alexandra Gavrilă a dat tonul revenirii cu două goluri la rând, care au ridicat sala în picioare. CSM!CSM! scandau cei 1000 de suporteri prezenţi în sală, care nu au renuţat nicio clipă să-şi încurjeze echipa, la fel cum nici fetele lui Liviu Andrieş nu au renunţat la luptă. Katarina Pavlovic, în două rânduri, Andreea Chiricuţă şi Ana Ciolan au răsturnat tabela din Sala Sporturilor, care a devenit un adevărat vulcan. Scor 18-16, în minutul 47. Mioveniul a dat imediat replica şi a egalat situaţia, scor 18-18, în minutul 50. Se anunţa un final de meci pe muchie de cuţit. CSM Târgu Jiu a preluat conducerea prin golul marcat de Alexandra Gavrilă. Dzhukeva a început să scoată mingi importante, iar Ana Ciolan să înscrie. Trei goluri la rând a reuşit pivotul CSM Târgu Jiu care a dus scorul la 22-19, spre imensa bucurie a publicului din Târgu Jiu. Mioveniul s-a apropiat la două goluri, dar Dzhukeva s-a opus din nou magistral. Sabine Klimek, cu un joc excepţional în această partidă, a punctat pentru 23-20 şi Final 4-ul era tot mai aproape. Mioveniul a punctat din nou, dar Alexandra Gavrilă a avut o nouă execuţie de excepţie. Un gol pentru Final 4! 24-21 arăta tabela în acel moment, când se intra în ultimul minut de joc, iar zarurile erau aruncate. Contraatac fulger, după o minge recuperată şi Pavlovic a dus scorul la 25-21. Ultima acţiune a meciului a adus o aruncare de la 7m. Oana Bucă a reuşit să înscrie şi să stabilească scorul final al partidei: 26-21. Un rezultat care a consemnat o calificare meritată în careul de aşi al Cupei României.
Cea mai bună marcatoare din tabăra gorjeană a fost Alexandra Gavrilă. Centrul echipei noastre a făcut un meci excepţional şi a reuşit 6 goluri. Pivotul Ana Ciolan a marcat de 5 ori în poarta Mioveniului. 4 goluri a reuşit Sabine Klimek, la capătul unei evoluţii remarcabile. Tot 4 goluri a reuşit şi croata Katarina Pavlovic, care a avut şi ea o evoluţie solidă în acest meci. Extrema Andreea Chiricuţă a terminat meciul cu 3 goluri. Ira Zinatullina, Mirabela Coteţ, Cristina Boian şi Oana Bucă au contribuit fiecare cu câte un gol la victoria echipei din Târgu Jiu.
Liviu Andrieş, antrenorul care continuă să scrie istorie la Târgu Jiu, şi-a felicitat jucătoarele pentru această performanţă şi le-a mulţumit spectatorilor pentru susţinere.
Sursa: csmtargujiu.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here