Curieri „la negru”

0
316

Inspectorii de muncă au descoperit trei angajați „la negru”, folosiți de o firmă de curierat. „Un angajator cu sediul social în orașul Rovinari, cu domeniu de activitate servicii poștale și de curierat, a fost sancționat cu suma de 60.000 lei pentru folosirea în activitate a trei persoane pentru care nu avea încheiate în prealabil contracte individuale de muncă. Persoanele identificate de către inspectorii de muncă prestau activitate în Municipiul Târgu-Jiu”, arată un comunicat emis de ITM Gorj.

Un alt angajator cu sediul social în Municipiul Târgu-Jiu a fost sancționat cu suma de 10.000 lei, pentru primirea la muncă a unui salariat cu depăşirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractului individual de muncă cu timp parțial. Angajatorul în cauză a fost depistat pe raza orașului Târgu-Cărbunești, activând în domeniul panificației.

Inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat, în perioada 26-30 septembrie, un număr de 56 controale și au aplicat 28 sancțiuni contravenționale în cuantum de 186.500 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here