Decuplat de la CEO, șeful PNL a comandat o campanie de atac împotriva conducerii companiei și a ministrului Energiei

1
1687

Șeful liberalilor gorjeni a comandat o campanie împotriva conducerii Complexului Oltenia și a ministrului Energiei, după ce s-a văzut dat la o parte. Rămas fără influență, Ion Iordache le-a ordonat membrilor din Biroul Politic Județean, la ultima ședință, să iasă public, cu critici la adresa noilor șefi, iar subordonații politic s-au conformat. În ultima săptămână, oamenii lui Iordache au avut declarații acuzatoare în presa locală și chiar senatorul a ieșit cu atacuri.

Președintele PNL Gorj, Ion Iordache, rămas fără oameni în structura de conducere a Complexului Energetic Oltenia, și-a pus subalternii din partid să iasă cu atacuri concertate, împotriva actualei conduceri a companiei, care îl ignoră și a ministrului Energiei, alături de care defila, în urmă cu câteva luni. Șeful liberalilor gorjeni, care a susținut strategia Guvernului pentru CEO, a început chiar el să critice noii șefi ai unității energetice, după ce omul de casă pe care îl avea în fruntea acesteia, Daniel Burlan, a fost înlăturat. Printre cei deveniți ținte ale campaniei negative se numără înlocuitorul lui Burlan, Iulius Dan Plaveti și șeful Consiliului de Supraveghere, Alexandru Marcoci, care sunt susținuți de ministrul Energiei, Virgil Popescu.
Chiar Burlan, care face parte din structura de conducere a PNL Gorj, băgat de Ion Iordache în BPJ, și care s-a aflat până de curând în fruntea directoratului CEO, a ieșit public, în ultimele zile, cu declarații critice la adresa planului de restructurare a companiei, pe care în urmă cu jumătate de an îl susținea.
Faptul că fostul director al CEO execută ordinele șefului de partid este demonstrat de contrazicerea propriilor afirmații. În august anul trecut, Burlan declara pentru Capital.ro, că planul de restructurare este unul bun și recunoștea că a participat la conceperea lui. “Avem un Plan de Restructurare și Decarbonare aliniat politicilor europene pentru mediu, la care am lucrat intens în ultimii ani şi care este validat şi acceptat de Bruxelles. Prin acest plan putem construi un viitor sustenabil pentru CE Oltenia, iar reuşita acestui plan este esenţială pentru independenţa energetică a României”, spunea Burlan, citat de capital.ro, în data de 10 august 2022.
Supărarea lui Burlan: șefii îi scot postul la concurs
Fostul președinte al directoratului CEO este ofuscat că, după ce a fost retrogradat pe un post de director de vânzări, și acesta va fi scos la concurs, iar pentru a mai putea ocupa funcția, trebuie să se înscrie la examen. Daniel Burlan a fost înlocuit din funcția de președinte al directoratului, după tragedia de la Cariera Jilț, în care trei oameni au murit și mai mulți au fost răniți, în urma răsturnării tanchetei cu care erau transportați. Problema transportului salariaților din CEO a fost ridicată de numeroase ori, în ultimii ani, când s-a arătat cu degetul spre conducerea companiei, care a fost acuzată că a închis ochii la starea mașinilor acceptate prin contractele de prestări servicii, de la firmele unor afaceriști, deveniți abonați la banii CEO.
Burlan a fost director și în perioada fostului PDL, când a fost susținut de liderul la acea vreme, Ionel Manțog, care a devenit, în urmă cu câțiva ani, strategul lui Ion Iordache. În perioada respectivă, când actualul senator era șeful ALDE, și-a impus doi dintre apropiați în Consiliul de Supraveghere al CEO, respectiv pe Marius Mănescu și Marius Dumitrașcu, ulterior, acesta din urmă fiind impus secretar de stat în Ministerul Energiei. În ultima perioadă, Iordache reușise să bage în directoratul companiei un alt apropiat, Cosmin Constantin Trufelea.
După accidentul mortal din luna februarie și odată cu schimbarea lui Burlan din fruntea directoratului, Ion Iordache a pierdut controlul și, spun surse din companie, a fost ignorat de noii șefi, ceea ce l-a determinat să riposteze public, prin atacuri la adresa actualei conduceri.
Strategia de atac, pusă la cale în noua achiziție imobiliară a lui Iordache
Cunoscut ca baron local de Turceni, Ion Iordache a achiziționat, recent, o clădire, într-una din zonele cele mai scumpe ale municipiului Târgu Jiu.

Senatorul a organizat, în ultima perioadă, mai multe întâlniri în clădirea estimată la aproape 200.000 de euro. Ședința în care a stabilit strategia de atac la adresa conducerii CEO și a ministrului a avut loc în respectivul imobil, situat în proximitatea zonei centrale a municipiului. De altfel, în curtea clădirii, sunt parcați, frecvent, ca la expoziție, bolizii de lux, pe care Iordache îi folosește, deși în ultima declarație de avere nu îi are trecuți.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here