Directorul teatrului, contracte ilegale de 4,6 miliarde

0
590

https://presafarastapani.ro/wp-content/uploads/2015/01/negrescu.jpg

Marian Negrescu, în dublu rol: manager și colaborator al managerului. Biletul de intrare: aproximativ un miliard pe stagiune

Directorul Teatrului “Elvira Godeanu” din Târgu Jiu a fost trimis în judecată, acuzat că a încasat peste 4,6 miliarde lei vechi, prin contracte încheiate cu el însuși. Marian Negrescu a primit de la managerul Marian Negrescu, 42 de contracte, pentru activități în interiorul instituției, dar pentru care nu avea pregătirea necesară. Numai pentru un spectacol, organizat în 2008, de zilele teatrului, Negrescu a încheiat patru contracte cu instituția, în baza cărora a încasat aproximativ 250 milioane lei vechi. Pentru programul “Zilelor Elvira Godeanu”, Marian Negrescu și-a aprobat un onorariu de 5.015 lei. Negrescu, în calitate de colaborator al teatrului condus de managerul Negrescu, a mai încasat două onorarii, pentru același eveniment, unul de 2.800 lei, pentru prezentarea ediției respective și unul de 5.560 lei pentru (atenție) regia decernării premiilor. Printr-un al patrulea contract, Negrescu își mai băga în buzunar 11.111 lei, pentru “scenografia Spectacolului de Decernare a Premiilor Elvira Godeanu Ediţia a VII-a”.

https://presafarastapani.ro/wp-content/uploads/2015/01/contracte-m-n.png

Anul următor, în 2009, evenimentul îi umfla conturile actorului-manager-colaborator, cu încă 23.040 lei, pe care i-a încasat în baza a două contracte, de 13.500 lei (pentru programul Zilelor Elvira Godeanu), respectiv 9.540 lei (pentru regia galei de premiere).
Managerul Teatrului Elvira Godeanu a încasat bani și pentru piesele regizate de alții. Spectacolele italianului Achille Roselletti, care au fost savurate la Târgu Jiu, în ultimii ani, i-au adus sume consistente șefului Marian Negrescu. La împărțirea bugetului comediei “Viața Teatrală”, a regizorului italian, care a avut premiera în 2012, managerul Negrescu și-a asigurat și el o porție financiară, de aproape 200 milioane lei vechi, figurând în acte ca asigurând asistența de regie.
https://presafarastapani.ro/wp-content/uploads/2015/01/asistenta-regie.png
Calitatea de actor i-a adus lui Marian Negrescu sume ce urcă până la peste 13.000 de lei, pentru un rol.
https://presafarastapani.ro/wp-content/uploads/2015/01/onorariu.png
Marian Negrescu a fost trimis în judecată pentru conflict de interese în formă continuată. Procurorii Parchetului Curții de Apel Craiova au descoperit 42 de contracte, prin care acesta a încasat, în perioada 2008 – 2013, suma de 466.128 lei, adică peste 4,6 miliarde de lei vechi, pe lângă sumele primate în baza contractului de management, de la Consiliul Municipal Târgu Jiu. Sumele au fost încasate ilegal, deoarece calitatea de director este incompatibilă cu cea de angajat al instituției conduse. În media, acesta a încasat aproape un miliard de lei vechi, pe an, din contracte suplimentare celui de manager. Mai mult, Negrescu nu avea calificarea necesară pentru calitățile pe care și le-a arogat, respective de scenograf, regizor, luminist, etc.
https://presafarastapani.ro/wp-content/uploads/2015/01/rechizitoriu.png
Dosarul, în care managerul Teatrului Dramatic Elvira Godeanu a fost trimis în judecată, a fost deschis la sesizarea Agenției Naționale de Integritate, Marian Negrescu negând conflictul de interese, în care s-a aflat în ultimii ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here