Dosar penal pentru centrala dintre picioarele popii

0
1583

Polițiștii au deschis dosar penal, în cazul bisericii monument istoric din Târgu Jiu, găurită pentru montarea unei centrale termice. Imaginea cu o pictură veche de 200 de ani, de pe peretele interior al lăcașului de cult, distrusă de coșul de evacuare, a fost postată, în urmă cu câteva zile, pe o rețea de socializare, de Marius Tudor, un apărător al patrimoniului. Reprezentanții Direcției pentru Cultură Gorj spun că nu a fost dat niciun aviz, pentru amplasarea centralei, în biserica Sf. Nicolae. Luni dimineață, polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Gorj au mers la lăcașul de cult, pentru cercetări, comunicând, ulterior, că în speță a fost deschis dosar penal, pentru infracțiunile de distrugere și efectuare de lucrări fără autorizație.

„Având în vedere aspectele apărute în spaţiul public, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în perioada 2002 – 2003, persoane necunoscute, au executat lucrări de amplasare în interiorul Bisericii Sf. Nicolae şi Sf. Andrei, din municipiul Târgu Jiu, a unei centrale termice, al cărui coş pentru evacuare a fost montat prin străpungerea zidului lăcaşului de cult, printr-o frescă ce reprezintă unul dintre ctitorii Bisericii, fără a avea autorizaţie de construire.

În cauză s-a întocmit dosar penal, poliţiştii continuând cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere şi executarea de lucrări fără autorizaţie de construire”, au transmis reprezentanții poliției gorjene, printr-un comunicat de presă.

Pictura din biserica Sf Nicolae a fost făcută în 1912 și restaurată de Iosif Keber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here