Drumul expres Târgu Jiu – Craiova va trece prin Cărbunești

0
2060

Drumul expres Craiova – Târgu Jiu va fi construit pe ruta Târgu Cărbunești. Informația a fost confirmată de deputatul USR, Radu Miruță, care susține că în cursa finală au rămas două variante, ambele pe Cărbunești, acestea fiind cele mai puțin costisitoare. Firma care a câștigat licitația, pentru realizarea proiectului, a propus, inițial, șase variante. Ceea ce a înclinat balanța în favoarea ultimelor două rămase în analiză au fost indicatorii tehnico-economici, dar și asigurarea unei căi rapide de acces, către zona Rânca.

„Traseu drum expres Targu Jiu – Craiova: un mic plus pentru Ranca. Dintre cele sase variante de traseu al drumului expers Targu Jiu Craiova, s-au calificat in finala acestea doua:
– cea rosie, printre Carbunesti – Jupanesti – Barbatesti – Aninoasa – Turburea – Tantareni – Filiasi – Craiova sta mai bine pe analiza tehnico-economica (tronson comun Craiova-Filiasi cu sectorul Craiova-Lugoj);
– cea roz, printre Carbunesti – Hurezani – Capreni – Stoina – Cruset – Melinesti – Craiova ridica gradul de dezvoltare al unor zone cu mai multe probleme.
Intre acestea ultime doua variante, CNAIR va alege pe baza analizei tehnico-economice oferite de proiectant”, a anunțat deputatul Miruță.

În ultimele luni, au existat presiuni, din partea politicienilor influenți, pentru a favoriza unul sau altul dintre trasee. Radu Miruță mai spune că un drum nou, în zona Turceni – Rovinari, era ilogică, deoarece în partea respectivă a județului există deja un drum european, modernizat în urmă cu câțiva ani. „Varianta unui nou drum expres in paralel cu unul european modernizat de curand (E79) cu trecere prin Rovinari, obtinandu-se doua drumuri unul langa celalalt cu trecere prin cariere, nu putea fi sustinuta din lipsa de argumente tehnico-economice. Ma bucur mult ca in luarea acestei decizii s-a tinut cont de toate argumentele valide prezentate si ca noul drum va fi cel mai scurt traseu spre Ranca-Transalpina, principalul pol de atractie din zona, cu flux de trafic in crestere si zona in continua dezvoltare”, a mai adăugat parlamentarul USR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here