Fără asfalt în parcarea de la Mănăstirea Lainici. Contructorul nu poate transporta material greu

0
751

Parcarea din fața Mănăstirii Lainici nu va avea asfalt de Paște. Constructorul nu poate transporta materialul peste podul provizoriu și așteaptă o dispensă de la Compania de Drumuri.

Lucrările din Defileul Jiului, unde s-a lărgit parcarea de lângă Mănăstirea Lainici și se construiește un pod nou peste Jiu, trebuie finalizate în această vară. În ciuda nemulțumirilor legate de starea parcării din fața lăcașului de cult, prefectul Marcel Iacobescu spune că, de sărbători, condițiile nu se vor schimba. Firma constructor a solicitat o dispensă de tonaj Companiei de Autostrăzi, pentru a putea traversa podul provizoriu, cu autovehicule cu materialele de construcții necesare lucrărilor. În prezent, există restricții de tonaj în zonă, de 7,5 tone. „În această perioadă se face o expertiză la podul provizoriu, pentru a acorda o dispensă din partea CNAIR, pentru autovehiculele care transportă material pentru parcare și pentru pod. După Paști, probabil, se va acorda această autorizație provizorie de a circula, pentru anumite autovehicule, deoarece, cel puțin la parcare, este nevoie de mașini de mare tonaj, care să transporte asfaltul. El trebuie transportat în anumite condiții, la o anumită temperatură și nu poate fi dus cu roaba sau cu lopata, acolo”, a mai spus Marcel Iacobescu.

Parcarea din fața mănăstirii rămâne acoperită cu un strat de pietriș, până la eliberarea aprobărilor necesare. În plus, spune prefectul de Gorj, vremea nu permite turnarea de asfalt. „Este o săptămână care e marcată de miracolul învierii, dar nu ne putem aștepta la miracole peste noapte, în ceea ce privește parcarea sau podul de la Lainici. Zilele acestea, constructorul lucrează la parcare, o să niveleze pentru a multa oară acel strat de pietriș, încercând să pregătească parcarea, pentru a fi cât de cât în regulă, pentru toți vizitatorii care o să fie în noaptea de înviere la mănăstire. Nu se poate turna asfalt în această perioadă”, a declarat Marcel Iacobescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here