Fetiță de 5 ani, mușcată de cap de un câine

0
1014

O fetiță de cinci ani a ajuns la spital, după ce a fost mușcată de un câine de talie mare, în zona capului. Familia micuței a sunat la 112, iar copila a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe, a Spitalului Județean din Târgu Jiu.
„La ora 10:41, a fost solicitată intervenția ambulanței, prin SNUAU 112, in localitatea Piștești din Deal, pentru o victimă a unei agresiuni animale, respectiv o plagă mușcată de câine. Am intervenit cu un echipaj tip B2, din Târgu Jiu. Victima, minora in vârstă de 5 ani, a fost transportata la UPU Tg Jiu, prezentand o plagă mușcată de aproximativ 2 cm la nivelul capului, frontal dreapta”, a declarat Tiberiu Tătaru, directorul Serviciului de Ambulanță Gorj.
Conform apartinatorilor, câinele ar fi abandonat și ar aparține rasei Husky.
Primarul comunei Scoarța, Ion Stamatoiu, recunoaște că există o problemă cu câinii abandonați, dar susține că nu are o variantă de rezolvare. „Sunt foarte mulți câini, mai ales în cartierul de romi, pentru că acolo nu au garduri și se plimbă printre case. Soluții nu există, degeaba este legislație, că UAT-urile nu pot face padocuri. Am discutat cu o firmă din Hunedoara, care are contract și în alte localități, să ia câinii, dar degeaba îi prind eu, dacă nu fac și primarii din celelalte comune, că apoi câinii vin de la ei, că le e foame”, a afirmat primarul Ion Stamatoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here