Fetița omorâtă și arsă ținea în pumn o probă esențială. Părinții, duși la audieri

0
808

Fetița al cărei trup a fost găsit în Arad, în apropierea unui cimitir, a fost identificată, iar mama și tatăl vitreg au fost duși la audieri, în această noapte. Micuța, de 5-6 ani, a fost omorâtă și incendiată parțial. În pumnul strâns al copilei, procurorii au găsit un fir de păr, care poate incrimina persoana căreia îi aparține, în urma testelor genetice.

„Procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad  a fost sesizat despre faptul că, în municipiul Arad, în cartierul Bujac, în vecinătatea cimitirului, pe un drum lăturalnic – agricol, a fost identificat un fragment dintr-un membru inferior drept, de natură umană, parţial carbonizat şi că despre acest eveniment au fost anunţaţi prin serviciul SNUAU 112, lucrătorii de poliţie judiciară  din cadrul P.M.Arad – Secţia 1 Urbană Vlaicu.

Aceştia ajunşi la faţa locului, după izolarea locului faptei şi primele verificări efectuate, la o distanţă de aproximativ 50 metri de locul în care a fost găsită laba piciorului, a fost identificat şi cadavrul, care prezenta urme de carbonizare în parte inferioară şi lipsa membrelor inferioare. Zona în care a fost descoperit cadavrul a prezentat urmele unei incendieri.

În cauză s-a început urmărirea penală „in rem” sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor, profanarea de cadavre sau morminte. Prin ordonanţa din data de 01.11.2021, s-a dispus extinderea cercetărilor privind infracţiunea de violenţă în familie şi profanare de cadavre sau morminte.

În urma efectuării autopsiei medico-legale la care au participat şi organele de cercetare penală delegate în cauză s-a stabilit de către medicul legist că victima este de sex feminin, cu vârsta cuprinsă între 5-6 ani, că moartea a fost violentă şi s-a datorat posibil unui traumatism cranio-cerebral acut cu prezenţa unui hematom subdural, data morţii datează cu 24-48 de ore anterior găsirii cadavrului”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here