Grupurile din Rovinari riscă să fie OPRITE în ACEASTĂ NOAPTE!

2
5407

Cea mai afectată de lipsa cărbunelui este Termocentrala Rovinari. Directorul Ion Pisc a declarat în urmă cu puţine momente că dacă minerii nu-şi reiau lucru în această noapte, două grupuri vor fi oprite. De asemenea, maine dimineaţă va fi oprit şi al treilea grup energetic. „Sistemul energetic românesc, astăzi, că e ger, că e noapte, nu poate să înlocuiască energia pe care o dă CEO, care e 20, 25 la sută din necesar. Nu are cu ce. Asta vreau să se înţeleagă. Toată lumea a greşit. Eu sunt revoltat la culme! În 38 de ani am mai văzut greve, dar doar de câteva ore. Dacă nu încep să dea cărbune, eu, în noaptea asta trebuie să opresc două grupuri., iar dimineaţă, al treilea. Nu am cu ce merge. Suntem iresponsabili. Toţi, să suporte consecinţele! Da, e o situaţie foarte grea. Dar eu vă întreb, dacă instanţa spune că greva este ilegală, după cinci zile,  şi este nesocotită această decizie  iar pentru grevă ilegală, sancţiunile curg de tot felul: răspundere pentru prejudiciu produs angajatorului.Despăgubiri, nu numai de la organizatorii grevei şi de la simpli participanţi, ce facem?

Eu sunt supărat pe societatea asta românească pentru că i-a adus în halul în care i-a adus pe muncitori. dar, aceste instalaţii înseamnă miliarde. Ca să opresc din lipsă combustibil  şi s-o luăm de la zero este incredibil de greu.  Au dus totul de râpă. Este foarte gravă situaţia, este inacceptabil. Am 38 de ani experienţă, repet,  şi am mai întâlnit greve, de doar câteva ore… Cărbunele fără termocentrală nu are nicio valoare şi nici termocentrala fără cărbune. oamenii din sistem nu înţeleg şi asta mă revoltă.  Sunt de acord că există discrepanţe între salarii, că au nevoi, dar asta nu înseamnă să întorci lumea pe dos. Nu poţi. Noi nu suntem bugetari şi nici parlamentari, asemănarea dintre venituri e populism.  Problema e următoarea: dacă ei nu încearcă să dea cărbune, cât de puţin, oprim două grupuri. Mâine…oprim şi pe al treilea. Şi Guvernul, si ministerul ştiu că, oprind Rovinarii, e dezastru.

Sunt supărat pe mine şi pe societatea românească pentru că s-a ajuns în această situaţie. Eu fac parte din această societate dar am ajuns intr-un hal general greu de suportat.  Un excavator îl opresc acum, dar ştiu că-l pornesc peste o oră, ştiu că-l pot porni peste două, nouă ore, dar grupul energetic, nu! Că nu se poate aşa”, a mai spus Ion Pisc, directorul SE Rovinari.

2 COMENTARII

  1. Pai daca nu vrei sa le oprești fa un demers la guvern și explicate ce situație nasoala va fi dacă oprești grupurile și cât costă să le pornești iar,și să de-a drepturile oamenilor cerute și să intre în cariere.(sau nu te duce capul)

  2. Domnaule Pisc, ai fost LIDER DE SINDICAT PE RAMURA si nu cunosti structura sufleteasaca a minerului . Daca ar fi simtit cea mai mica manifestare de empatie nu ajungea mineral la asa ceva .. DAR .. NOI CEI CARE AM TRAIT ALATURI DE EI AM INTELES DECE AU FOST SINGURA RAMURA CARE S-A RASCULAT IMPOTRIVA COMUINISMULUI CAND ACESTA ERA INFRICOSETOR DE TERORIST .. ARESTAREA LUI VERDET IN VALE A UIMIT O LUME . AU O CAPCITATE IMPRESIONANTA IN A INDURA MIZERIA DAR SI REVOTA E TOT ASA DE IMRESIONANTA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here