Haite de câini, pe străzile din Bumbești Jiu. Primar: Sunt aduși cu trenul, de la Petroșani

0
3152

Câinii vagabonzi au terorizat un orășel din județul Gorj. Imagini cu haite de maidanezi, chiar lângă un loc de joacă pentru copii, au fost postate pe rețelele de socializare, de părinți, care cer să se ia măsuri.

Locuitorii din Bumbești Jiu se plâng de faptul că nu mai pot ieși pe străzi și nu-și mai pot lăsa copiii la locurile de joacă, din cauza câinilor. Patrupedele umblă în haite și au devenit un fenomen cotidian, pe străzile micului oraș. Oamenii au făcut apel pe rețelele de socializare, la autoritățile locale. Imagini cu câinii, pe o stradă din oraș, în apropierea parcului de copii, au adunat numeroase reacții. „Oare chiar nu se poate face nimic în privința acestor animale nevinovate? Orașul e plin de câini. Chiar trebuie așteptat să se întâmple o tragedie, pentru a se lua măsuri?”, a scris un părinte, care a postat o înregistrare cu o haită de maidanezi.

Primar: „Eu nu pot să mă duc să mă pun cu ciomagul pe câini”

Primarul orașului Bumbești Jiu, Constantin Bobaru, dă vina tot pe localnici, pe care îi acuză că merg noaptea și dau drumul câinilor duși în padoc. Edilul susține că fenomenul este greu de ținut sub control și spune că animalele sunt aduse cu trenul, din alte localități. „Eu nu pot să mă duc să mă pun cu ciomagul pe câinii din localitate, că nu-mi permite legea. Am făcut campanie de sterilizare, am avut contract cu un medic veterinar și am făcut acțiuni de prindere, de cazare a lor. Am făcut un adăpost, am băgat câinii în adăpost și noaptea au venit și au tăiat plasa și le-au dat drumul. Oamenii sunt ciudați. Pe stradă nu-i vor, în padoc nu-i vor. Am înțeles că-i aduc și cu trenul, din Petroșani. Mi-au spus oamenii că în ultimul vagon, deschid obloanele și se dau jos câte 20 de câini”, a declarat primarul Bobaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here