Hârtie igienică de un milion de euro, cumpărată de Spitalul Județean din Târgu Jiu

2
18253

O afacere dubioasă, în care este implicat Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, este vizibilă în sistemul public de achiziții, SICAP. Unitatea spitalicească confirmat alocarea a aproximativ un milion de euro, pentru hârtie igienică şi role de hârtie. Tranzacția a fost făcută printr-o firmă locală, SC Tip Lux, de la care unitatea spitalicească ar fi trebuit să achiziționeze hârtie de 4.725.000 lei. Societatea, care a avut cinci angajați anul trecut și are ca obiect de activitate vânzarea de ziare și articole de papetărie. Informația a fost prezentată de SabotoriiTv, într-o emisiune în care au fost prezentate și alte sume, puse la bătaie de conducerea spitalului, pentru aparatură medicală. Jurnaliștii au descoperit că prețurile de achiziție, la numeroase produse, au fost și de 10 ori mai mari, decât prețurile practicate de firme de profil.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Gorj, Cosmin Popescu, anunța public, în urmă cu câteva luni, că spitalului de la Târgu Jiu i s-au alocat, în acest an, 17 milioane de euro, sumă ce trebuie folosită, pentru investiții, până la finalul anului. Directorul spitalului, Gigel Capotă, susținut în funcție de liderii PSD, a fost protejat de aceștia. Un raport al Corpului de Control al ministrului Sănătății este ținut „la secret” de conducerea CJ, pe motiv că are informații care nu sunt publice, cu toate că ministrul Sorina Pintea promitea, în timpul unei vizite la Târgu Jiu, că va prezenta raportul controlului efectuat în spital, unde a declarat că a depistat, personal, numeroase nereguli.

Mai multe informații despre banii cheltuiți de conducerea Spitalului Județean, firmele de la care au fost achiziționate servicii sau aparatură și cum au fost „umflate” prețurile, vă vom prezenta în curând.

2 COMENTARII

  1. directorul are adn-ul stricat…dar nu numai el, 90% din mioritici detin asa ceva….tara nu-si va mai reveni decat dupa ce scapam intr-un fel de astia…dar ne vom depopula drastic,….

  2. ESTE CEL MAI CLAR EXEMPLU ca A FI DIRECTOR de Spital e CEL MAI GREU LUCRU POSIBIL. A alerga cu Salvarea, a face operatii, a trata oameni bolnavi e Foarte USOR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here