Heliportul din Tg Jiu, minciună PSD. Nu este autorizat din 2012

0
934

Heliportul de la Târgu Jiu, construit în 2012, pe insulița de pe Jiu, funcționează ilegal, neavând autorizație AACR. Asta înseamnă că elicopterele SMURD nu pot ateriza sau decola de aici, în timpul nopții, pentru cazurile grave, adică exact pentru categoria de pacienți pentru care a fost construit.

Timp de opt ani, heliportul de la Târgu Jiu a funcționat fără autorizații legale. Construit pentru a-l ajuta pe Victor Ponta în campania electorală pentru președinția țării, așa-zisul heliport este, de fapt, o platformă din beton, înconjurată de construcții. Pe una din laturi, s-a dezvoltat afacerea lui Constantin Lemnaru, care a obținut o parte din insulița de pe Jiu, unde și-a construit un adevărat imperiu, cu girul PSD. Fostul primar Florin Cârciumaru i-a concesionat terenul, la un preț modic, iar afaceristul l-a înțesat cu corturi pentru nunți. Afaceristul beneficiază și de o parcare, ce se întinde până lângă pista pentru elicopterele SMURD. În cealaltă parte a heliportului, municipalitatea a montat un schelet metalic, pentru un cort de petreceri, folosit la evenimentele la care se consumă bere și mici.
Ori legislația impune ca, la o distanță de minimum 30 metri de laturile heliportului, să nu existe alte construcții. Cel care a descoperit problemele din jurul heliportului, Radu Miruță, acuză clasa politică de lipsă de interes față de cetățeni.

„Problema este că heliportul din Tg Jiu nu este autorizat pt zboruri, pentru decolări și pentru aterizări, pe timp de noapte. Asta înseamnă că accidentele vasculare, infarctul, în condițiile în care spitalul din Tg Jiu nu are secție de cardiologie intervențională, dacă aceste probleme se întâmplă pe perioada nopții, acele persoane nu au prea multe șanse la viață. Din statisticile medicale, reiese că cele mai multe astfel de accidente se produc noaptea. Noi am luat legătura cu una din cele două firme din România, autorizate să facă heliporturi și pentru ca la Tg Jiu să poată ateriza și decola elicoptere, pe timpul nopții, costurile sunt de 186.200 de euro și durează 175 zile”, a declarat Miruță. Liderul USR susține că, în cazul în care autoritățilre locale și județene nu vor prelua proiectul, pentru a-l implementa, va face o colectă publică.

451.000 lei, de la Guvernul Ponta, pentru candidatul Ponta
În 2012, Victor Ponta, premier pe atunci, a venit la Târgu Jiu, însoțit de Raed Arafat, pentru a prezenta măreața realizare pentru târgujieni. Totul avea un scop electoral: premierul Ponta pregăta terenul pentru campania candidatului la președinție, Victor Ponta. Guvernul a alocat 451.000 lei, pentru realizarea heliportului. Doar că s-a amenajat o simplă platformă din beton, cu care au fost luați ochii electoratului. Insuficient, însă, pentru ca respectiva construcție să poată fi numită heliport. Lipsea balizajul, ceea ce însemna că pista nu putea fi folosită noaptea. „Pentru heliportul care este, de fapt, o movilă de pământ, pe care piloții aterizează pe proprie răspundere, printre tarabe și jocurile de artificiale, au fost alocați 451.000 de lei”. Pista pentru elicopterele ce preiau cazurile de urgență poartă urmele mașinilor, pe care tinerii le turează noaptea, făcând drifturi, destinația heliportului, pe timpul nopții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here