INCONȘTIENȚĂ. Viceprimarul împarte măști, croite în condiții insalubre

0
3906

Candidatul PSD riscă un dosar penal. În goana după imagine, politrucul a împărțit măști, așa-zis de protecție și a îndemnat oamenii să achiziționeze, de la o firmă, care le confecționa într-un atelier, în care nu se respectau nici cele mai elementare condiții de igienă. Măștile erau puse lângă poșetele cu care croitoresele veneau de afară, iar cele care le confecționau nu purtau niciun echipament, peste hainele de stradă.

Viceprimarul municipiului Motru, din județul Gorj, pune în pericol siguranța cetățenilor, pentru a-și face campanie. Cosmin Morega, PSD-istul care se pregătește să candideze pentru primăria din localitate, se laudă pe pagina de socializare, că a împărțit măști de protecție, care sunt confecționate, însă, în condiții fără nicio regulă de igienă. Într-o postare, în care a pus fotografii dintr-un așa-zis atelier de croitorie, Morega îndeamnă oamenii să achiziționeze măștile produse acolo, deși materialul din care sunt confecționate nu este unul autorizat de Ministerul Sănătății.

Organizația Mondială a tras chiar un semnal de alarmă, cu privire la utilitatea măștilor, care nu sunt făcute conform normelor sanitare. OMS a transmis că măștile fabricate manual sau cele din pânză, bumbac ori tifon NU PROTEJEAZĂ împotriva virusului Covid-19. Cele avizate prezintă filtre speciale, care împiedică pătrunderea microbilor, dar permit o respirație corectă.

Aspirantul la primărie Morega, care se folosește de criza la nivel mondial, pentru a mai face rost de niște voturi, este atât de naiv, încât tot el dă de gol afacerea ilegală cu măști. În fotografiile postate pe internet de politicianul fără scrupule, se observă cum croitoresele pun mâinile direct pe materialul din care confecționează măștile și le aruncă, la voia întâmplării, pe mesele pe care își lasă și poșetele, cu care vin de afară, unde virușii nu pot fi controlați.

Într-o altă fotografie se vede cum produsele, ce ar trebui puse pe față, de cei care le folosesc drept protecție, sunt așezate pe scaunele pe care stau angajatele, iar o altă poză surprinde o croitoreasă care ține măștile pe picior, pe pantalonii cu care a venit la serviciu. Naivul (să-i spunem) politician se laudă că a împărțit măști taximetriștilor din Motru și dă indicații localnicilor, să meargă în piață, unde afaceristul care deține croitoria are o tarabă,la care se vând și măștile respective.

Poliția s-a autosesizat, în urma apariției fotografiilor pe rețelele de socializare și a demarat verificări la firma care produce măști, societate ce se ocupă și cu recondiționarea și vânzarea de biciclete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here