Iordache, acuzat că a copiat un proiect de lege, respins în 2019

0
838

Șeful PNL Gorj este acuzat că a copiat un proiect de lege, respins în Parlament în urmă cu câțiva ani, cu care încearcă să amăgească primarii din județ, care se confruntă, de ani de zile, cu problema retrocedării terenurilor forestier. Deputatul PSD, Claudiu Manta, susține că Ion Iordache a ”fluturat” așa-zisa inițiativă legislativă, ca să ”ia fața” pesediștilor, care lucrează la un proiect similare.

Senatorul liberal, Ion Iordache, este acuzat că a copiat un proiect al altui parlamentar, proiect care a fost respins în urmă cu patru ani. Inițiativa se referă la retrocedarea terenurilor forestiere, o problemă existentă la nivelul întregii țări. Șeful liberalilor gorjeni s-a lăudat cu inițiativa legislativă, pe un grup al Prefecturii Gorj, creat pentru comunicarea cu primarii. Deputatul PSD, Claudiu Manta, spune că inițiativa este expusă de liberalul-șef, pentru a-și face propagandă electorală, deoarece șansele sunt nule, forma acesteia fiind o copie fidelă a proiectului depus de Dan Vîlceanu și respinsă de Parlament. ”Proiectul prezentat de dumnealui este o preluare, aproape mot-a-mot, a unui proiect de lege făcut de Dan Vîlceanu și care a fost respins deja de Parlamentul României în 2019. Este o ciorbă reîncălzită. Această chestiune, a retrocedării terenurilor forestiere, e o problemă la nivelul aproape al tuturor UAT-urilor, o problemă pe care eu, cu colegul meu, Rujan și cu domnul președinte Weber am discutat-o de foarte multe ori cu primarii și pentru care pregătim un proiect de lege, care să rezolve problema. Din păcate, proiectul domnului Iordache nu o să rezolve această problemă. Noi am purtat discuții și cu cei de la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților și cu cei de la Romsilva și cu cei de la minister. Problema este mult mai complexă și soarta proiectului lui Ion Iordache nu poate să fie decât cea a domnului Vîlceanu, din 2019 și anume să fie respins”. spune deputatul Claudiu Manta.
Deputatul Claudiu Manta susține că senatorul liberal a vrut să fure startul, cum a mai făcut-o deja, pesediștilor care lucrau la un astfel de proiect de lege. ”Nu ar fi nici prima dată și probabil nici ultima oară, fiecare are modul lui de a-și promova proiectele. Însă, atunci când faci un lucru, trebuie să-l faci temeinic. Noi lucrăm de un an la acest proiect, care este mult mai ancorat în realitate și odată ce-l vom depune, va reglementa această problemă, a restituirii terenurilor forestiere. Nu știu de ce domnul Iordache face acest lucru, mai ales că este un proiect copiat și respins de ambele camere ale Parlamentului în 2019”, a mai spus Manta.
La finalul anului trecut, senatorul Iordache s-a grăbit să depună un proiect, ce viza lucrările la hidrocentralele de pe Jiu, după ce PSD a ieșit public și a anunțat că lucrează la o inițiativă pentru deblocarea lucrărilor din Defileul Jiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here