Iordache își caută susținători pentru șefia PNL. „Dacă vrei doar ridicători de mâini, care să susțină politica ta, e ok”

0
933

Senatorul Ion Iordache își pregătește terenul, pentru o candidatură la șefia PNL Gorj. O recunoaște primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, care spune că a avut discuții cu parlamentarul, care își caută susținători. „E clar că și dl Iordache, ca și ceilalți, și-ar dori să-l aibă pe Romanescu în echipa viitoare a Biroului Permanent Județean și în echipa care se conturează pentru alegerile de la conducerea PNL Gorj. Vom vedea! În acest moment sunt în discuții și cu o parte și cu cealaltă […] Este clar că nimeni nu se duce să candideze în orb, adică doar să-și depună candidatura, pentru a putea fi candidat. Nu cred. Am avut discuții cu domnul Iordache, am discutat anumite lucruri, rămâne ca astăzi sau mâine să mă decid și să stabilesc exact care este drumul meu în Partidul Național Liberal, din calitatea de susținător și posibil candidat pentru o funcție în Biroul Permanent Județean”, a afirmat Marcel Romanescu.

„În loc să ne ajute, ne-au dat la picioare”

Primarul din Târgu Jiu, care este și liderul organizației municipale a PNL, spune că este dezamăgit că actualii șefi ai partidului, la nivel județean, nu i-au apreciat munca din partid și suspicionează că scandalul legat de titlul universitar a pornit tot din interiorul PNL. „Am și eu nemulțumirile mele, determinate de cei patru ani de zile din calitatea de membru de partid, când am considerat că n-am simțit întotdeauna aprecierea organizației județene, pentru tot ceea ce am făcut la Târgu Jiu, împreună cu oamenii care s-au implicat foarte mult în alegeri. Mă așteptam ca și cei din structura județeană, la un moment dat, să se întoarcă spre noi, să recunoască meritele unei echipe extraordinare. Aici nu vorbim doar de oameni care aleargă pe teren. Da? Vorbim de super profesioniști și oameni care sunt apreciați de comunitate. Așa am câștigat alegerile, cu oameni în fiecare cartier. Suntem foarte bine organizați. Sunt patru ani de dezamăgiri, legate de modul în care am fost tratați. Sunt patru ani de dezamăgiri, legate de oamenii care au fost promovați și care, de multe ori, în loc să ne ajute, ne-au dat la picioare. Ultima mea experiență, cu ce mi s-a întâmplat la Universitate, este de domeniul sf-ului”, a spus Marcel Romanescu.

„A băgat oameni care doar să îi fie loiali, ceea ce în politică te costă”

Primarul din Târgu Jiu i-a reproșat liderului PNL Gorj, Dan Vîlceanu, că nu a câștigat alegerile de la nivelul județului, împotriva PSD și l-a acuzat că s-a înconjurat doar de persoane care ridică mâna la comandă. Marcel Romanescu l-a mai acuzat pe Vîlceanu și în trecut, de blaturi cu PSD. „Organizația județeană suferă. Suntem de cel puțin 21 de ani într-o competiție electorală cu PSD și nu câștigăm niciodată la județ. Așa că, cineva ar trebui să-și pună anumite semne de întrebare. Ceva e în neregulă. Gândiți-vă că în 2017 aveam 60% din populația județului Gorj sub primari liberali. În 2020, am avut o șansă extraordinară, să câștigăm președinția Consiliul Județean, doar dacă ne raportam la primarii pe care îi avem sau pe care i-am avut. Trebuie să ne punem întrebări permanent: de ce oare am pierdut pe domnul Bobaru la Bumbești Jiu, de ce oare l-am pierdut pe primarul de la Bălești, de ce oare primarul de la Bâlteni a fost tras pe linie moartă? Nu se fac jocuri de genul ăsta. Dacă nu  înțelegem că forța unui partid este dată de forța fiecărui membru în parte și mai ales de forța primarilor… Eu asta i-am reproșat lui Dan și îi reproșez în continurae, că în Biroul Permanent Județean, în loc să bage oameni care aduc voturi, a băgat oameni care doar să îi fie loiali, ceea ce în politică te costă. Dacă vrei doar ridicători de mâini, care să susțină politica ta, e ok, dar nu faci performanță”, a concluzionat primarul Târgu Jiului.

Actualul lider al PNL Gorj, Dan Vîlceanu, și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat la conducerea organizației județene și a avut o întâlnire cu membrii Biroului Județean Permanent, cu care s-a și pozat și a postat fotografia pe pagina de socializare, cu mesajul că a obținut susținerea pentru alegerile interne. Senatorul Ion Iordache, a cărui candidatură a fost vehiculată, nu și-a confirmat public, deocamdată, intenția. Cei doi potențiali contracandidați s-au poziționat, însă, diferit, în ceea ce privește șefia partidului, la nivel național. Dan Vîlceanu îi face campanie, în țară, premierului Florin Cîțu, în timp ce Ion Iordache a transmis mesaje de susținere pentru Ludovid Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here