Iordache l-a „înjunghiat” pe la spate pe cel care l-a băgat în casă. Acum se pregătește să-i ia locul în capul mesei. VIDEO

0
1125

Controversatul afacerist-politician, Ion Iordache, se pregătește să se așeze în capul mesei PNL, pe scaunul celui care i-a deschis ușa și l-a invitat la masă. Senatorul, care în ultimii trei ani a trecut prin patru partide, și-a anunțat, azi, candidatura pentru funcția de președinte al PNL Gorj, după ce l-a „săpat” pe fostul lider, Dan Vîlceanu, care l-a primit în partid și l-a pus pe lista de candidați la Senat, pe prima poziție.

Senatorul Ion Iordache și-a anunțat candidatura la șefia PNL Gorj, azi, după ce, în ultimele luni, și-a pregătit terenul, astfel încât cei care vor participa la vot să fie din zona sa de influență. Parlamentarul are un traseu politic bogat. În ultimii trei ani, a bifat patru partide: a fost lider al organizației ALDE Gorj, când formațiunea era la guvernare, apoi a plecat la PSD, unde nu i s-a oferit un loc pe listele parlamentare, motiv pentru care a „descălecat” la PNL, unde Dan Vîlceanu l-a pus pe prima poziție a listei pentru Senat. După ce a obținut postul de parlamentar, a plecat din partid și a condus organizația județeană a Partidului Forța Dreptei (înființat de Ludovic Orban). În ultimele luni, a tatonat terenul pentru a prelua conducerea județeană a PNL, găsind breșe în structura centrală a formațiunii. Iordache și-a găsit susținători printre adversarii fostului președinte de la Gorj, Dan Vîlceanu, care nu este agreat de actuala conducere PNL. Ca să-i netezească drumul spre obținerea funcției de președinte al PNL Gorj, liderii de la centru au desființat Biroul Politic Județean, formând altul, dictat de Iordache, cu încălcarea statutului formațiunii. Noua structură de conducere a fost validată de BPN, deși unii dintre membri nu erau membri de partid, la data introducerii în BPJ. Întrebat despre aspectele de ilegalitate, care au ajuns în instanță, senatorul s-a supărat, s-a bâlbâit și a certat jurnaliștii care au îndrăznit să deschidă subiectele tabu (vezi VIDEO din finalul articolului).

Toți oamenii senatorului

În spațiul public, tot mai multe voci politice au susținut că Ion Iordache conduce, de facto, filiala liberală de la Gorj, deși președinte interimar este deputatul de Olt, Gigel Știrbu, vicepreședinte la nivel național. Știrbu a fugit de jurnaliști, în ultimele trei luni, de când este impus interimar, însă a fost plimbat de Iordache, prin județ, la primarii liberali, pe care senatorul traseist a încercat să-i convingă să-l voteze președintele filialei PNL Gorj.

Iordache a prezentat, într-o conferință de presă, echipa pe care a convins-o să trădeze vechea conducere și să treacă în aripa nou formată. Aceștia sunt: viceprimarul din Turceni, Nicușor Mărgineanu; primarul din Bâlteni, Vasile Vlăduleanu, primarul din Câlnic, Dumitru Vulpe; consilierul județean Constantin Popescu; fost membru Forța Dreptei, Alin Cărăgui; primarul din Rovinari, Robert Filip; primarul din Godinești, Coman Aurariu; fostul secretar de stat, Iulian Popescu; primarul din Bumbești Pițic, Irina Cojocaru; consilierul prefectului, Andrei Porei: consilierul județean, Sergiu Mihai Olaru; administratorul public din Turceni, Laurențiu Sanda; primarul din Fărcășești, Constantin Drăgoescu; primarul din Țânțăreni, Robert Ciutureanu; primarul din Samarinești, Iulian Giurgescu; viceprimarul din Albeni, Cristinel Marius Țârcovnicu, fostul director al Direcției Publice Motru, Dan Matei și primarul din Dănciulești, Marius Bădescu.

Conform declarațiilor făcute în conferința de presă, Biroul Politic Județean al PNL a confirmat, miercuri seara, mai multe propuneri de persoane desemnate să preia conducerea unor organizații locale sau să candideze la primării. Printre cei desemnați, jurnaliștii prezenți la conferință au descoperit și persoane cu dosare penale. În privința asumării celor pe care i-a desemnat lideri interimari sau candidați la primării, senatorul nu a putut da un răspuns argumentat. Nici în ceea ce privește acuzele că structura de conducere a PNL Gorj a fost desemnată în mod nestatutar, Ion Iordache nu a răspuns, mințind că membrii biroului politic județean au fost validați ca membri de partid, de către Biroul Politic Național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here