Ipocrizia domnului Weber. Se preface revoltat că Termocentrala Mintia a fost vândută, deși era scoasă la licitație de luni bune

0
919

Liderii PSD, parte a coaliției de guvernare, folosesc o manipulare grosolană, ca să nu piardă electoral, în timp ce stau cocoțați pe putere. Șeful pesediștilor din Gorj, Mihai Weber, se dă afectat până la lacrimi, că Termocentrala Mintia a fost vândută la licitație, în urmă cu câteva zile, deși unitatea a fost scoasă la licitație, procedură pregătită încă de la începutul anului. Ba chiar a mai fost organizat un termen al licitației, la care, însă, nu s-a prezentat nimeni.


Mintia era închisă de un an. În iulie 2021, angajații au fost trimiși acasă și s-a pus lacătul pe subunitatea Complexului Energetic Hunedoara. Oamenii au protestat, au strigat, dar nu i-a luat nimeni în seamă. Procedura de închidere a mers mai departe. PSD conduce județul Hunedoara, în care se află termocentrala vândută și tot el, partidul abil, care a permis căpușarea companiei, prin conectarea unor firme clientelare, la banii societății.
Vânzarea Termocentralei Mintia a fost pregătită de ani buni. Încă din 2020, conducerea prezenta strategii de vindere a unității. La începutul lui 2022, guvernanții actuali (PNL, PSD, UDMR) pregăteau procedura de licitație, care a fost perfectată în luna mai. Încă de atunci, a fost anunțat primul termen al încercării de vânzare și suma.

Niciun politician al puterii nu a văzut vreo neregulă. Prima licitație, organizată pe 15 iulie, a fost un eșec pentru organizator, deoarece niciun investitor nu a depus ofertă. Procedura s-a reluat, iar în data de 26 august, o companie irakiană a cumpărat Termocentrala Mintia.
Mirosind posibilitatea de a capta atenția unui segment electoral manevrabil, liderul PSD Gorj, Mihai Weber, simulează uimirea și revolta, pentru „întâmplarea” pusă la cale de partidul lui și partenerii de coaliție. Într-o postare pe rețelele de socializare, Weber bocește fals, își pune poalele-n cap, de dragul voturilor, dar nu face ceea ce ar fi just: să-și ceară scuze pentru politicile croșetate ani de zile, în scopul întreținerii afacerilor clientelare, care au distrus sistemul energetic din România. Nici în iulie anul trecut, când termocentrala a fost închisă și oamenii plângeau la porțile ei, nici când a fost anunțată scoaterea la vânzare, nici la organizarea primului termen al licitației, domnul Weber nu a auzit și nu a văzut nimic. După vânzarea la a doua procedură, s-a trezit vorbind pe Facebook. Când nu mai e nimic de făcut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here