Laurenţiu Ciurel CERE să fie dat jos de pe …pereţii lui Boza! CV-ul lui Boza, numirea lui Burlan şi stafia lui Condescu

0
1793

Fostul manager al CEO, Laurenţiu Ciurel, a povestit pe blogul său, un blog citit de aproape 100 de miide mii de oameni, cum stau lucrurile la compania de stat. De-a lungul timpului, acesta a relatat în scris despre o mulţime de fapte, de cele mai multe ori penale, şi treburi de culise, dezvăluind tot putregaiul din sistem cu talentul unui ziarist documentarist. Tot ce s-a întâmplat în această societate a statului, de la înfiinţare şi până în prezent, a fost explicat şi povestit, atrăgând înjurături dar şi aprecieri pe pagina sa. În această ediţie, „Pionul, regina şi nebunul”, Laurenţiu Ciurel, poate unul dintre cei mai demonizaţi oameni din sistem, dă la o parte perdeaua de minciuni din spatele unei noi numiri în Directoratul CEO, arată ridicolul care înconjoară echipa „managerială” actuală şi cere să fie dat jos de pe … pereţii lui Boza.

Laurenţiu Ciurel:

In general, de cate ori ma apuc sa scriu pe blog o fac din furie. Din frustrare. Stiu ca nu rezolv nimic. Singura bucurie este ca o suta de mii de oameni au citit ce am scris si mi-au dat dreptate. Frustrarea totusi ramane si creste cu fiecare caramida care cade, dupa ce altii s-au chinuit sa o puna.

In Australia aproape 200 de ani colonistii britanici au vânat bastinasii, pe aborigeni. I-au exterminat, alungat, le-au luat copiii si pamanturile. La fel cum s-a intamplat in Europa cu tiganii, care alungati din vest s-au adapostit intre poparele estice, mai tolerante.

Aborigenii australieni au fost exterminati pana cand au ramas cam o suta de mii.  Brusc, dupa ce democratiile vestice descopera (interesat) termenul „protectia minoritatilor”, fenomenul creste in spirala. Azi, in multe din tarile supecivilizate daca nu esti gay sau negru nu poti merge la interviu, s-a trecut in extrema cealalta. Nici macar nu mai poti sa-i zici la negru, negru; este afro-american-person. Nici policeman nu poti zice, e police-person. Doar la alb poti sa-i spui alb.

Asa ca dupa ce i-au omorat aproape pe toti aborigenii, astia care au ramas au devenit un fel de persoane superioare, de elite sociale, iar contribuabilul australian trebuie sa le asigure un trai fara griji. Copiii aborigeni fac scoala gratis, inclusiv universitati. La interviuri au prioritate, angajatorii sunt obligati sa-i ia. Dar cel mai revoltator mi s-a parut ca statul e obligat sa le dea casa. Vezi pe o strada oarecare o casuta ca-n povesti. Voluntari de la tot felul de asociatii de binefacere vopsesc, altii procura mobila , statul o doteaza cu toate utilitatile, ca sa primeasca in ea o familie de aborigeni.

Dupa sase luni cand treci pe acolo te inchini. Ferestre sparte, usi smulse, mobila scoasa in curte si facuta scrum, sticle de bautura amestecate cu fecale, pungi si cutii de bere.

Vin iar cei de la Social Security cu voluntarii, isi pun salopete si manusi, repara acoperisul, rânesc mizeria, vopsesc, aduc mobila noua, renoveaza totul ca nou si le-o da inapoi , casa, alora de-au distrus-o. Vecinii vin seara de la lucru si vad cum banii lor de taxe sunt folositi in fiecare an in felul asta. Si sunt si ei frustrati si furiosi.

Am folosit exemplul asta. Sa ma explic de ce. In 2012, Videanu si Berceanu au ingramadit la un loc toti producatorii de energie si lignit, o prostie economica enorma, o greseala ireversibila. Doua dintre societati, Craiova si SNLO, depasisera de fapt starea de insolventa de mult, erau practic in faliment. In primele saptamani de functionare a CEO s-au luat toti banii de la Turceni si Rovinari ca sa se astupe enormele gauri  la cele doua falimentare. Intrebati-i pe Nica, Pitaroiu, Scurtu, sunt vii si sanatosi. Apoi am descoperit imensele jafuri si devalizari petrecute succesiv in anii anteriori. De la lipsa de carbune si pacura datorata masluirii consumurilor specifice la Craiova, la diferitele forme de furt generalizat in SNLO. Se fura motorina, carbune, fier vechi, ore de munca tarifate, masa calda a minerilor, bani de la Cubul Sportiv, iar crema mineritului isi asigura milioane de euro din asa zise inventii si inovatii fictive. Cele doua companii erau conduse de Balsoiu si Burlan. Poate ca au avut circumstante, poate ca nu se putea altfel in vremea lui Basescu si a PDL. (La un moment dat unul din ei mi-a promis ca daca-l las in pace intr-un post din linia a doua, sa iese la pensie, nu va mai candida vreodata la vreun post de conducere, promite. Si l-am lasat in pace, nu m-a lasat inima sa fac rau unora pe care candva i-am crezut mari specialisti. Azi, respectivul mi-a semnat cateva zeci de plangeri penale aiuritoare, stiind bine ca nu are nici o sansa cu ele, ca sunt facaturi de 2 lei)

Asa ca incet-incet, alturi de alti 2-300 de oameni, am cladit caramida cu caramida, dintr-o amestecatura de stiluri, obiceiuri, naravuri, o companie. Am reorganizat, am desenat, am sters si am rupt, am descoperit si uneori am uitat, m-am imbolnavit, am imbolnavit pe altii, am injurat si urlat, am ras, am negociat si m-am vaitat, m-am tinut de cuvant si am inselat. Am facut tot ce-am putut sa nu dam afara oameni, sa avem 3300 de mw putere daca sunt minus 5-10 grade afara, sa avem iarna 2 milioane de tone de carbune pe stoc, sa dam salariile cand sambata megawatul se vindea cu doi lei si martea cu 150.

M-am facut frate cu dracul, le-am spus la o gramada de imbecili ca sunt destepti si am stat la mese cu oameni pe care-i detestam (ca erau analfabeti), ca sa pot schimba 20 de randuri intr-o nenorocita de lege stramba, care omora producatorii clasici in favoarea baietilor destepti, ca pretul la energie sa poata fi azi mai mare si mai echitabil, ca in CEO sa vina mai multi bani candva. Si s-a intamplat.

Am vopsit casa, am reparat acoperisul, gardul, am scos afara gunoiul si rahatul.

Saptamana trecuta Burlan a fost numit in directorat. Alaturi de Boza, ii asigura lui Balasoiu al treilea vot. S-au intors aborigenii.

Chiar nu am nimic cu omul , cu Burlan. L-am schimbat nu ca era pedelist, nu ca era sluga lui Condescu. Si Trotea era, si i-am oferi post de director pe minerit. L-am schimbat pe Burlan ca pur si simplu era un submediocru. Prin 2004-2008 cand participam la diferite sedinte pe la Minister pur si simplu nu scotea o vorba. La inceput eram uluit ca-si aduce Trotea soferul in sala. Cand am aflat ca ala era directorul general am ramas masca, tot timpul vorbea Trotea sau altii, el nu scotea o vorba.

Prin 2013 seful corpului de control imi aduce la cunostiinta ca sunt cariere unde sunt doua mii de oameni la munca si se deconteaza 2500 de portii. In fiecare zi. Am constatat un furt de cateva zeci de miliarde din masa minerilor. Nu era director, inginer sef, sef de sectie, lideras de sindicat, care sa nu faca nunta , botezul, Sfantul Ion, sau ce mai aveau ei, in alta parte decat la cantina. Gratis. Din masa minerilor. Trimitand corpul de control sa ia declaratii la cei raspunzatori, toti au refuzat sa dea. Pe motiv: lasa ba ca a zis Marin ca pe asta il schimba in doua saptamani si pune el unu’ de-al nostru.

Si atunci ce era sa fac? Mi-am pus pe Carciumaru in cap si am dat materialul la organe, ca la organe poate le da Marin voie sa scrie. Si organul a facut ce a facut si i-a trimis in judecata. Cu tot cu Burlan. Asa ca omul e inculpat in doua dosare penale pentru furt din masa calda, dar nu conteaza. Pentru ca a gasit cheia spre Directorat si stie ca nu i se va intampla nimic.

Burlan a fost pus de senatorii Gorjului, de Iriza-Carciumaru. L-am intrebat pe Iriza de ce face asta, sunt multi peste nivelul intelectual, profesional, moral, al lui Burlan. Mi-a raspuns candid si sincer cum e el de obicei: Băi, la ce e acuma la CEO, Burlan e mai bun ca toti!

Am vazut o declaratie a unuia din directorii de la Lupoaia si Rosiuta cu privire la masa calda, aflata la dosar. Fusese chemat la Directorul General, la sediul SNLO. In birou, pe scaunul Directorului statea un lider sindical din Motru, unul Fluieratoru, disparut din peisaj intre timp dupa o condamnare. Directorul General statea in picioare langa el. Fluiratoru zice : saptamana viitoare avem chef de 100 de persone la Cula Glogova, tu te ocupi de bautura. Ailalti de mancare. Băi ai inteles?

Deci liderul de sindicat se zdropsea la un director de cariera in prezenta directorului general. Pe acest om il aduci in directorat?? Nu e de mirare ca a reaparut, barbos si netuns pentru impresie, stafia lui Condescu pe la etajul 1, mirosind dupa bani.

Unul din marile tunuri din minerit a fost invențiile. S-au incasat milioane de euro pentru chestii total inutile in cel mai bun caz, in unele cazuri chiar facand mai mult rau.

La un moment dat mi se spune ca se pregateste un tun de vreo 5 milioane de euro in cariera Rosia. O modernizare bazata pe un brevet al unor angajati : modernizare transportor cu viteza variabila in functie de incarcare. Cand am vazut numele inventatorilor, Burlan, Racea, Mezinca, Simeria, Scortariu, a fost clar. Acolo munca era impartita. Scortariu era interfata cu OSIM, Racea se ocupa de confirmarile si recomandarile de la mediul Universitar Petrosani, fiecare se ocupa de uns o rotita, Burlan confirma la sfarsit, ca „da domle, e buna inventia mea, uite a crescut productia cu 31,453% si a scazut consumul de energie cu 11, 237%”.  Simerea, singurul profesionist din gasca, era folosit sa inchida gura, cu explicatii tehnice, alora care s-ar fi prins ca e doar o excrocherie. In opinia mea, clar GRUP INFRACTIONAL.

Contractul a fost castigat de o firma de garsoniera din Craiova (!), cu 3-4 angajati. Parca la vreo 16-17 milioane de lei. L-a subcontractat la alta din Gorj, cred ca e vorba de Marsat. Eu cand am venit director, erau contractul si hartiile  gata. Peste cateva luni cand sa se faca receptia m-am urcat in masina si m-am dus si eu sa asist. Asa, fara sa anunt pe nimeni. M-am proțapit langa banda. Bineinteles nu a mers. Daca nu ma duceam se semna sigur receptia. A iesit scandalul de pe lume. Unul din membrii comisiei a venit sa-mi spuna toata tarasenia, a dat in gat totul. Am trimis toata tarasenia la organe din nou.

Apoi am fost revocat. Imediat Ciobtarica a facut plata, chiar cu receptia nefacuta!!! Pe cel din comisie care nu semna, in urma unui simulacru de examen, l-au mutat in alta cariera. De la organ, nici o veste in doi ani.

Pana cand, la banda respectiva, modernizata, reinventata , a murit un om, in urma unui accident de munca. Toti spun in cariera ca omul a murit datorita unei improvizatii, nefunctionarii sistemului de franare, improvizatie impusa de Burlan. Nu cred ca cerceteaza cineva. Case closed. Sindicatul, mut.

Apare acum o zi o investigatie jurnalistica superprofesionista despre speta respectiva, facuta de ziarul Gorj-Domino. Articolul este senzational, cel care l-a scris a avut informatii super. Nu-mi reveneam din uimire ieri la prima ora a diminetii, cand cineva m-a sunat sa mi-l arate. La 8,30 disparuse. STERS. DISPARUT. NADA.

Probabil e o greseala tehnica din redactie, articolul strinsese in cateva ore 486 de accesari. Oare oamenii rai intrasera peste jurnalistii eroi de la Domino si l-au sters, de necaz ca astia au dat lovitura?

Numai ca, spre norocul bietilor jurnalisti, s-au gasit oameni de bine care l-au salvat. Iar eu, din respect pentru ziar, il pun aici pe blogul meu, unde va fi vazut din nou de 5-10 mii de vizitatori, cu siguranta. Si poate si de cine trebuie.

(…)

Habar nu am avut ca au avut atata tupeu sa mai ceara si alti bani in instanta. Daca informatia ca exista o expertiza, iar expertul este Vasile Toaxen, este corecta, au pus-o. Toaxen a demolat inventii cu mult mai „bazate” si oamenii cu neuroni mai multi, gen Bercea. Daca Toaxen spune ca banda merge mai rau ca inainte de a fi reinventata, atunci asa e. Viteze variabile la tansportoare exista de ani multi in Germania si Polonia! Inclusiv cei de la OSIM ar trebui invitati la declaratii! Dar cand mergi la pensiune si Mos Craciun iti pune cadou sub perna in miezul verii…

Si uite-asa, ma uit zi de zi cum locul pe care l-am vopsit, curatat, reconstruit din temelii, alaturi de multi altii, e transformat de aborigenii nostri din nou intr-o hazna, fara geamuri si usi, iar caramizile dispar una cate una.

Va mai fi cineva gata sa o ia de la inceput cu grajdurile lui Augias?

PS

N-am nimic cu aborigenii sau negrii. Am adus primii negrii la Targu-Jiu, la echipa de baschet. Trim, Troupe, Darby, oameni extraordinari, mult peste majoritatea oamenilor pe care-i cunosc, intelectual si moral. Radeau de prostiile astea asa zis antirasiste, se strigau intre ei „nigger”. Am cunoscut un profesor universitar la Adelaide, aborigen, singura persoana care s-a dus si a pus degetul pe Romania pe harta, om de mare cultura. Ceilalti nu puteau pune degetul nici pe Europa. (de fapt mi-a zis la sfarsit ca m-a pacalit, nevasta-sa era de la Piatra-Neamt)

PS2.

Măi, voi ati vazut careva CV-ul directorului general BOZA de la CEO? E pe site-ul CEO, intrati la DESPRE, apoi STRUCTURA, apoi Boza CV.

Uitati-va si cruciti-va:

SORINEL BOZA

Informatii personale

Sunt o persoana determinata, orientata spre rezultate, cu initiativa, ale carei dorinta si motivatie sunt temperate si controlate de preocuparea privind corectitudinea si calitatea muncii. Abordarea mea fata de tot ceea ce intreprind sau fata de tot ceea ce sunt responsabil va fi bine gandita, bazata pe o analiza aprofundata si pe cunostinte detaliate privind toti factorii pertinenti. Am o buna viziune tehnica si am incredere in cunostintele si aptitudinile mele profesionale pentru a rezolva sarcinile in mod rapid si corect.De-a lungul timpului, am acumulat un nivel inalt de cunostinte in activitatea desfasurata si constientizez greselile facute atat de mine, cat si de orice altcineva care isi desfasoara activitatea in subordinea mea. Seriozitatea ma caracterizeaza in ceea ce priveste munca si responsabilitatile ce imi revin si astept ca ceilalti sa faca acelasi lucru. Inventiv si curajos, sunt o persoana creativa, capabila sa dezvolte noi idei, sisteme, planuri sau tehnologii, sau sa analizeze si sa imbunatateasca pe cele déjà existente. Pentru a duce sarcinile la bun sfarsit, ma bazez, in special, pe propria gandire si pe propriile cunostinte si, mai putin, pe sfaturile altor persoane. Imi impun un standard ridicat si exigent si, in general, constat faptul ca alte persoane nu se ridica la acest standard.

 

Competente esentiale

Entuziast si dinamic;

 • Persoana motivanta;
 • Persoana cu atitudine puternica de lider;
 • Persoana muncitoare, implicata practic;
 • Manager specializat in redresarea economica a intreprinderilor;
 • Persoana cu abilitatea de a gestiona situatiile dificile;
 • Persoana energica;
 • Persoana orientata spre domeniul de activitate;
 • Persoana curajoasa, capabila sa isi asume riscuri;
 • Persoana cu viziune globala si transversala in ceea ce priveste fabrica
 • Agent de schimbare, care nu se teme sa abordeze problemele organizatorice dificile.

Persoana cu viziune larga si cunostinte tactice; gandirea globala este prioritara, bazandu-se pe dorinta pentru detalii, acuratete si corectitudine;

Persoana cu ritm

 • Ofer greu incredere celorlalti pana in momentul in care acestia obtin rezultate corecte si la termen, in mod constant;
 • Pretentios, creativ si exigent; incercand intotdeauna sa rezolv sarcinile mai bine, mai repede si cu o mai mare precizie; ma concentrez mai mult pe rezolvarea problemelor decat pe obtinerea laudeor

 

 • Model de urmat.

Si uite asa inca doua foi. Ma asteptam la sfarsit sa scrie si ca are organul genital de 45 de cm., ca sa fie in ton cu restul.  CV-ul asta nici Minodora nu-l crede.Bun, stam acum si „ne râdem”. Intrebarea este cum dracu, atatia oameni normali, cu ani de munca in spate, cu meserie in sange, nu l-au oprit odata pe Petcu, pe Anton, pe Visan sa le spuna: domle, aveti unul scapat de la Institutul de cercetari, de umbla liber pe la Targu-Jiu, luați-vi-l acasa. Pisc, Motocu, Ilie, Paraschiv, Ionita, voi ati citit CV-ul directorului vostru??

Pana la urma e o mare companie romaneasca, se uita naiba careva si vede stupizenia aia de CV pe site-ul oficial. Suntem o tara de babuini? Lasa ca e total neprofesional, nici la Caminul Cultural de la Popleaca nu te duci cu asa bazaconie, dar rezulta de acolo probleme legate nu de lipsa de profesie, ci probleme legate de lipsa de doctor.

 

Ca sa ramana in istorie, a afisat in holul CEO tablourile tuturor directorilor generali ai CEO.

Cer oficial sa fiu dat jos urgent de pe peretele unde sunt pus alaturi de Ciobotarica, Boza, Balasoiu.

Sau sa ma lase numai pe mine si Ilie! (he,he)

 

Sursă; https://laurentiuciurel.wordpress.com/

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here