Lider PNL cere demisia lui Orban. „Înscrie PNL într-un concurs imbecil declanșat de PSD și ALDE”

0
874

Președintele PNL Târgu Jiu și primar al municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a cerut public, demisia lui Ludovic Orban, după ce liderul liberal a declarat că facilitățile fiscale pentru domeniul IT ar trebui eliminate. Romanescu l-a acuzat pe președintele PNL că nu a consultat partidul, cu privire la măsurile pe care le-a avansat și că acestea împing formațiunea, în aceeași zonă cu PSD și ALDE. În același timp, edilul liberal de la Târgu Jiu l-a catalogat pe Ludovic Orban, drept un președinte slab.

„Luând act de declarațiile impardonabile ale domnului Ludovic Orban, care dorește diminuarea veniturilor IT-iștilor care n-au plecat, încă, din România, consider că dânsul nu mai reprezintă valorile și principiile liberale și că nu mai poate rămâne nici o zi în fruntea Partidului Național Liberal. Nici un bun român nu poate cere și nu poate anunța demararea unor măsuri legislative care să genereze amplificarea exodului specialiștilor IT din România și împovărarea suplimentară a mediului privat, care este oricum sufocat la maxim prin măsurile falimentare luate de coaliția PSD – ALDE. Căci o creștere a prețului serviciilor din domeniul IT induce în mediul privat efecte similare cu ale scumpirii carburanților. Într-o Românie în curs de informatizare, orice afacere depinde din ce în ce mai mult de anumite prestații IT, a căror scumpire ar genera efecte negative în lanț. Nu mai punem la socoteală un alt efect pervers: alte câteva mii de IT-iști din România ar lua, și ei, drumul Occidentului”, a scris Marcel Romanescu, în comunicatul publicat pe pagina personală de facebook.
Liderul PNL de la Târgu Jiu îl acuză pe Orban că a contribuit, prin declarații proaste, la formarea unei opinii publice nefavorabile partidului, care l-au poziționat în aceeași categorie cu PSD și ALDE. „Încă președintele PNL, Ludovic Orban, angrenează partidul și toți membrii lui, fără nici o consultare internă prealabilă, în măsuri de natură a sufoca suplimentar mediul privat, și de a-l goli și mai mult de resursa umană de calitate.
Ludovic Orban, prin astfel de declarații, înscrie PNL-ul într-un concurs imbecil declanșat de PSD și ALDE, care are ca miză cine face mai mult rău României și românilor.
Această ultimă declarație a domnului Ludovic Orban încheie un lung șir de poziționări politice fie anemice, fie nefericite, care i-au făcut pe mulți să confunde, în mod nedrept, PNL-ul cu PSD-ul și cu ALDE, și să eticheteze acest partid național și istoric drept ”aceeași mizerie”.

Marcel Romanescu și-a încheiat comunicatul, cu solicitarea cu care l-a și început, de dimisie a lui Ludovic Orban din calitatea de președinte al PNL și de a fi organizate alegeri.Am ajuns în situația în care noi, liberalii, ne punem singuri piedică în lupta cu un PSD dezorientat și decapitat, măcinat de lupte interne, dar care va continua să-și mențină influența asupra unor categorii largi de cetățeni, ajutat de declarațiile prostești ale unui președinte PNL slab, care nu înțelege mediul de afaceri. O astfel de persoană nu-și merită locul în fruntea Partidului Național Liberal, și consider că ar trebui să-și prezinte de urgență demisia„.

Comunicatul integral al liderului PNL Târgu Jiu îl puteți citi aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here