Lider PNL: Leuștean este președintele PNL Gorj. Întâlnirea cu primarii liberali, amânată

0
955

Unul dintre membrii comisiei stabilite de conducerea PNL, să analizeze situația președinției filialei Gorj, susține că, în prezent, lider al structurii județene este Dumitru Leuștean, primarul din Novaci.

Întâlnirea stabilită pentru azi, între comisia desemnată de conducerea PNL și primarii liberali din Gorj, contând pentru decizia privind stabilirea conducerii filialei județene, a fost amânată. Vicepreședintele PNL, Gigel Știrbu, deputat de Olt și unul dintre membrii comisiei de analiză a situației de la Târgu Jiu, care trebuie să stabilească dacă Dan Vîlceanu mai este sau nu președintele structurii de la Gorj, spune că ședința a fost amânată, deoarece mai mulți primari sunt plecați în concedii și nu pot participa. „Principalul motiv este faptul că, atât președintele statutar, nominalizat prin decizia Biroului Politic Național al PNL și aici mă refer la dl Leuștean, primarul de Novaci, este plecat în concediu, cât și primarul Târgu Jiului este plecat din localitate, de asemenea, plus alți doi-trei primari, am considerat că este bine să amânăm această întrevedere, pentru o dată ulterioară, la care vor fi prezenți și acești colegi ai noștri, care din motive obiective, nu pot fi prezenți astăzi”, a declarat Gigel Știrbu.

Parlamentarul liberal susține că, de facto, președinte al PNL Gorj este primarul din Novaci, Dumitru Leuștean și nu Dan Vîlceanu. Leuștean a fost desemnat președinte interimar al filialei gorjene, în luna ianuarie, după ce Vîlceanu a anunțat că s-a autosuspendat din funcție, întrucât ocupa și postul de secretar general al PNL, la nivel național, calități incompatibile, conform statutului. „Există o decizie a BPN, prin care dl Leuștean este nominalizat președintele filialei Gorj, în momentul în care domnul Vîlceanu a devenit secretarul general al partidului. Din punctul meu de vedere, da (Leuștean este președinte) și din punctul de vedere al statutului, pentru că acea decizie nu a fost anulată. Acea decizie este în vigoare”, a mai afirmat Gigel Știrbu.

După ce a demisionat din funcțiile de ministru și secretar general al PNL, Dan Vîlceanu a declarat că nu s-a autosuspendat, însă Leuștean fusese numit interimar. Liderii de la nivel central au constituit o echipă, care să analizeze situația de la Gorj, în privința președinției filialei. Termenul inițial, de 30 de zile, a fost prelungit până pe 15 septembrie, când cei desemnați să facă verificările statutare trebuie să prezinte o propunere, care urmează a fi votată în BPN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here