Lider sindical, acuzat că și-a angajat rudele în CEO. Le-a băgat pe ușa din dos, când administrația pregătește concedieri

0
571

Unul dintre liderii de sindicat de la Complexul Energetic Oltenia, Emil Bârsanu, este acuzat că și-a angajat mai multe rude în companie. Asta în situația în care angajările sunt, oficial, blocate și există temerea că, de anul viitor, vor începe concedieri colective.

Președinte la Sindicatul Mine Energie Oltenia (SMEO) Departamentul Rovinari, Bîrsanu (zis Dodoacă) este și politician în același timp, fiind consilier local în comuna Drăguțești. Sindicalistul a trecut pe la mai multe partide, de la PSD, la PNL și AUR. După ce l-a aplaudat pe Virgil Popescu, în perioada în care era ministru al Energiei, fiind membru al PNL, Bîrsanu a încercat să pozeze și în apărător al drepturilor minerilor și energeticienilor, loviți de deciziile luate de șefii lui de partid.

A reușit să asigure locuri de muncă, însă doar pentru membri ai propriei familii și apropiați. Liderl de sindicat este acuzat că a făcut loc rudelor în CEO, iar favorurile obținute din partea administrației îl obligă să stea cuminte, la negocierile la care participă ca membru sindical, pentru stabilirea unor drepturi ale angajaților.

Surse din companie spun că ginerele fratelui lui Emil Bârsanu a fost angajat la subunitatea din Rovinari. Pe ștatele de plată ale CEO apar și soția acestuia, dar și alte rude.

În urmă cu doi ani, Bârsanu a fost acuzat că și-a angajat concubina și pe fiul acesteia. Femeii îi făcea, pe atunci, loc la Cariera Pinoasa, iar copilului partenerei i-a găsit post la serviciul de pompieri, de la Termocentrala Rovinari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here