Lideri de sindicat, acuzați de afaceri ilegale cu CEO: Curse fictive, decontate de companie

0
1179

Liderii Sindicatului SMEO, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, sunt acuzați de afaceri ilegale, prin care căpușează compania. Președintele SMEO, Jan Popescu, este arătat cu degetul, de alți lideri sindicali, pentru introducerea la decontare a unor curse fictive, prin firma pe care o controlează. 

Sindicatul Energia Rovinari, condus de Constantin Mitrescu, a sesizat conducerea CEO, acuzând că transportul salariaților, pe ruta Negomir – Termocentrala Rovinari, s-a făcut cu un singur microbuz, deși contractul cu firma prestatoare prevedea două mijloace de transport. „Începând de anul trecut, mai exact din decembrie 2021, înainte de sărbători și până în data de 14 februarie 2022 pe ruta respectivă nu a circulat, la schimbul unu, decât un microbuz din cele două prevăzute în contractul cu firma de transport, ducând la aglomerație excesivă în condiții de pandemie, conducerea sindicatului a sesizat acest aspect atât public, cât și Conducerii C.E.O. SA. Astăzi (ieri – n.r.), conducerea C.E.O, a trimis Corpul de Control să verifice cele relatate de salariații beneficiari ai traseului respectiv și, spre surprinderea noastră am aflat că în toată această perioadă, de aproape două luni de zile, au fost confirmate, facturate și decontate ambele curse pentru schimbul unu, de către conducerea Sucursalei Electrocentrale Rovinari”, au transmis reprezentanții Sindicatului Energia Rovinari, printr-un comunicat de presă.

Semnatarii denunțului adresat conducerii CEO, dar făcut și public, cer sesizarea organelor de cercetare, în privința modalității de efectuare a transportului și de decontare a curselor cu angajați ai Termocentralei Rovinari. „Fiind cunoscut faptul că firma de transport ce deservește traseul respectiv, conform contractului cu C.E.O este patronată/controlată de Jan Popescu (șef departament sindical, SMEO), mai nou prin rude de gradul unu interpuse, cât și faptul că responsabilul de contract Mocioi Daniel care a confirmat fictiv cursele este membru SMEO și Mason, coleg de lojă cu Gabriel Căldărușe, parașutat în această funcție prin influență SMEO la conducerea Sucursalei, atragem atenția Consiliului de Supraveghere cât și Directoratului Societății să destructureze acest grup infracțional organizat, să sesizeze organele abilitate ale statului, să rezilieze de îndată contractul de transport cu SC Eveline SRL implicată în săvârșirea infracțiunii și să recupereze prejiudiciul creat, urmând ca acesta să fie folosit la îmbunătățirea condițiilor de muncă ale salariaților din sucursală”, au mai transmis reprezentanții Sindicatului Energia Rovinari, în comunicatul-denunț.
Reprezentanții energeticienilor susțin că liderul sindical Jan Popescu nu mai reprezintă interesele salariaților, ci propriile afaceri. „Acum putem deduce cu toții care sunt de fapt interesele șefului de departament SMEO, și de ce își permite să se laude prin centrală că el plătește mesele directorilor, lucru pe care îl afirmă raspicat ori de câte ori are ocazia, în fața salariaților din S.E.Rovinari. Este membru în comisia de negociere, nu scoate un cuvânt în favoarea dobîndirii de drepturi salariale, dar căpușează CEO cu bună știință, pe mulți bani de pe servicii de transport fictive, bani care s-ar putea regăsi în fondul de salarii al salariaților CEO”, este concluzia semnatarilor denunțului împotriva șefului SMEO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here