Liderii protestatarilor din CEO, acuzați că vor să încheie pichetările, pentru a face jocurile lui Ion Iordache. Bunoaica: „Voi prelua eu protestele”

0
213

Nicu Bunoaica acuză liderii sindicali care conduc protestele minerilor și energeticienilor, că au intrat în jocul politic pus la cale de Ion Iordache, cel care se pregătește să preia șefia PNL. Președintele Sindicatului Solidaritatea 2013 susține că senatorul le-a propus un troc liderilor protestatarilor: să înceteze pichetările, după întâlnirile cu noul prefect, pentru a-i mări credibilitatea. În schimb, a garantat că va introduce amendamentele solicitate pentru modificare legii de reducere a vârstei de pensionare. Bunoaica spune că va relua protestele, în cazul în care liderii sindicali vor pica în plasa strategiilor politice ale lui Ion Iordache, aflat în plină campanie electorală. „A fost sunat dl Mitrescu, la o conferință, în care dl Iordache i-a propus, pentru imaginea cumnatei dânsului, să facă o pace cu ei, adică să vină, să apară niște discuții, vor mai ține protestele o zi-două, după aceea va ieși, probabil Manu, și va spune că mineri nu mai vor și vom merge pe partea politică și vor înceta protestul. Iordache încearcă stingerea acestui protest, dar îl asigur eu, Bunoaica Nicu, voi lua locul lui Manu, acolo, dacă cineva va încheia protestul. Dacă face înțelegeri cu oamenii politici, voi prelua eu protestele și le voi face zi de zi și voi sta acolo, că sunt pensionar”, susține Nicu Bunoaica. Bunoaica susține că prefectul nu poate ajuta minerii și energeticienii să deblocheze legea, atribuțiile permițându-i doar să transmită revendicările protestatarilor, care au mai fost înaintate și de foștii prefecți, ministerelor abilitate și guvernului. „Păi, doamna Cilibiu este reprezentantul Guvernului, este poștaș. Dânsa transmite mesaje către Guvern, atâta face, că nu face doamna Cilibiu legi, sau amendamente la legi. Să fim serioși! Adică mergem și vorbim acolo de bunicul meu, care a lucrat acolo, de tată meu, dar nu vorbim de cei care au murit acolo? Nu înțeleg ce face doamna Cilibiu, le dă de pomană?”, a mai spus Bunoaica.
Un grup reprezentând protestatarii CEO a mers, miercuri, la discuții cu Cristina Cilibiu, noul prefect susținut de Ion Iordache, iar la ieșire s-au declarat încrezători că aceasta va debloca legea pensiilor, deși decizia este la nivelul guvernului. La rândul său, noul prefect a afirmat că va sta de vorbă și cu alte sindicate și cu reprezentanții Complexului Oltenia, iar revendicările ce vor fi trimise la capitală vor fi stabilite de ceea ce va susține majoritatea structurilor sindicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here