Made in Gorj! Primarul refuză un proiect de dotare gratuită a școlii cu tablete, pe motiv că „se încarcă inventarul”

1
838

Situație demnă de dramaturgia caragialescă, la Mătăsari, în județul Gorj. Primarul, Gheorghe Gașpar, a refuzat să semneze un proiect, după ce a fost aprobat la finanțare, pentru dotarea liceului cu tablete, table interactive și camere web, în mod gratuit, pe motiv că „încarcă gestiunea”. Reprezentanții unității de învățământ beneficiare, Liceul Tehnic, pun și ei bețe în roate la primirea „pomenii” și cer reducerea numărului de tablete, refuzând 120 dintre ele.

Valoare investiției din fonduri europene este de peste 360.000 de lei și prevede achiziționarea a 16 table interactive, 170 tablete, camere web, 16 sisteme all în on. Consilierii USR, care încearcă să salveze proiectul, acuză primarul și aleșii care dețin majoritatea în consiliul local, că sabotează investiția, din orgoliu politic. „Este un proiect finanțat din fonduri europene în cadrul TIC inițiat și depus de Consilierii USR în ianuarie 2021, unde dl. Gașpăr Gheorghe nu a dorit să semneze ca titular de proiect, pe motiv că „Ne încarcăm cu inventar. Dacă le trebuie, să facă”.

După refuzul dl. primar, dl. profesor Luță Adrian a refăcut proiectul. […] Acum, conducerea Liceului Matasari caută motive nejustificate (mai avem câteva table vechi, prea multe tablete, etc..) să nu semneze pentru acest proiect, mai mult, cerând modificări la proiect prin renunțarea la 120 de tablete. În această situație fiind nevoiți să reluăm întreaga procedură de la capăt. Am modificat astăzi (joi – n.r.) HCL din ianuarie 2021, tocmai pentru a satisface și acest moft al conducerii Liceului Mătăsari. Dar se pare că tot nu este bine, trag de timp, în speranța că se vor termina fondurile și vor scăpa, iar copiii noștri nu vor beneficia de un învățământ modern”, a anunțat fostul viceprimar al localității Mătăsari, consilierul USR, Ion Buzărin.

 

1 COMENTARIU

  1. Dlor.despre ce vorbim?Primarii,aceasta categorie sociala eminamente de parveniți,imbuibati,care nu-si mai aduc aminte de minciunile din campanii,sunt dumnezei în localitatati.Asa este la noi la B-Jiu(Sadu)unde primarul-rudar Bobaru a transformat tot în propria-i moșie și nu se mai oprește.Sa vedem pana când?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here