Managerul schimbat de la Spitalul Tg Jiu își cere funcția înapoi, prin DECLARAȚIE NOTARIALĂ. Invocă presiuni PSD. “Am fost diagnosticat cu tulburări acute”

0
2469

Managerul care a fost schimbat de la conducerea Spitalului Județean, după ce a fost în centrul a numeroase scandaluri, iar corpul de control al ministrului Sănătății i-a găsit nereguli grave, își cere funcția înapoi. Gigel Capotă a mers la notar și a dat o declarație, prin care retractează declarația, prin care și-a dat acordul să fie înlocuit din funcție.

Directorul schimbat de la Spitalul de Urgență Târgu Jiu, în urmă cu o săptămână, s-a întors în această dimineață și a revendicat postul, motivând că a fost presat de liderii PSD, să-și dea acceptul pentru încetarea contractului de management. Consiliul Județean a emis o decizie de eliberare din funcție, pe care Gigel Capotă a acceptat-o, dând un acord scris în acest sens. El a fost pus în locul directorului financiar, care a fost numit manager interimar. Ulterior, a intrat în concediu, dar s-a întors după doar câteva zile. Vineri dimineața, la prima oră, Capotă s-a prezentat la birou, spunând că își vrea funcția înapoi, în baza unei declarații pe care a dat-o la notar. Gigel Capotă a mers la unitatea medicală, fluturând o hârtie, cu antetul unui cabinet notarial și data de ieri, 14 noiembrie a.c., în care scrie că își retrage acordul dat vinerea trecută, pentru încetarea contractului de management. Capotă a semnat, în data de 6 noiembrie, un acord, la Consiliul Județean, în baza căruia, contractul să-i poată fi încheiat înainte de termen. În declarația dată la notar, Capotă susține că a fost obligat să renunțe la post, de către liderii PSD, care i-au reproșat că le afectează imaginea, în campania electorală. În aceeași declarație, denumită “Retractare acord”, acesta susține că a fost supus stresului și a suferit “tulburări acute”. Capotă invocă și vicii de procedură, la încetarea contractului și spune că nu mai este de acord cu decizia Consiliului Județean.

“Declar că sunt de acord și retractez acordul de voință, privind încetarea înainte de termen a contractului de management nr. 10798/14.08.2018, încheiat între mine și Județul Gorj, reprezentat prin președintele Consiliului Județean Gorj, având în vedere că, până în prezent, nu s-a luat act de acest acord de către organul competent, respectiv Consiliul de Administrație al SJU Tg. Jiu.

Sursa foto: Sabotorii Gorjului

Menționez faptul că mi-am manifestat acordul, sub presiunea organelor de conducere ale Partidului Social Democrat, județene și centrale și a președintelui Consiliului Județean, din dorința acestora de a câștiga vot electoral, având în vedere că acest lucru mi l-au solicitat în data de 06.11.2019, în apropierea alegerilor din 10.11.2019. În perioada respectivă, în urma presiunilor exercitate de persoanele mai sus menționate am fost diagnosticat cu tulburări acute provocate de stres”, a scris Gigel Capotă în declarația notarială, prin care își retractează acordul, pentru încetarea contractului de management.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here