Mărturii cutremurătoare din infernul războiului. Familie cu trei copii, captivă 2 săptămâni în subsolul blocului. „Am topit ceva pe foc. Copiii mâncau biscuiți și bomboane, asta mai aveam”

0
427

Un ucrainean cu trei copii a povestit drama oamenilor captivi în orașele asediate de soldații ruși. Mulți sunt uciși, când încearcă să plece, iar cei care se refugiază în adăposturi suferă de foame, de sete și îndură frigul în întuneric.

Un reportaj cutremurător, realizat de o jurnalistă ucraineană, stabilită în România, prezintă calvarul a milioane de oameni, prinși în război. Evghenia Kironaki a povestit, la Antena3, cum a reușit să găsească o familie cu trei copii, pe care rudele o dădeau dispărută pe internet. Jurnalista a sunat, timp de mai multe zile, la numărul familiei despre care se spunea că este prinsă sub dărâmături și moare de foamei. Un bărbat a răspuns, în cele din urmă și a povestit cum familia lui, cu trei copii, de 8, 10 și 12 ani, a fost captivă, alături de vecini, în subsolul blocului, fără curent, fără apă și fără căldură, timp de două săptămâni. „În curtea noastră se trăgea zilnic! Rușii ne-au luat telefoanele. Pe al meu l-au spart. Acolo, pe loc. Cât încă ne aflam la Gostomel. Au intrat în bloc și ne-au luat telefoanele. Pe al meu l-am găsit spart în curte și am reușit să scot cartela. Apoi, cineva a venit și ne-a spus că astăzi va fi evacuată populația. În panică, ne-am pus pe fugă. Am mers două zile. În prima zi nu ne-au lăsat să trecem. Trăgeau în oameni. Rușii au tras în primii oameni, de fapt, în prima coloană. Spre noi a fugit o fată cu un copil și ne-a spus că primii din rând au fost împușcați, ea și copilul s-au ascuns, s-au târât cumva. Dar primii oameni care au încercat să iasă din oraș au fost împușcați”, a mărturisit ucraineanul, care a spus cum și-a ascuns cartela telefonului.

Oamenii au supraviețuit în subsolul blocului, ocupat de soldații ruși, care au început să locuiască în apartamentele rămase întregi și care trăgeau fără milă în locatarii care încercau săiasă. „Am luat tot ce mai aveam prin casă, dar era mai nimic… Nu aveam nici apă, nici curent, nici căldură, nimic… Am topit ceva pe foc, am reușit să mai facem câte un ceai. Mâncau biscuiți și bomboane, asta mai aveam”.

Mărturiile cutremurătoare ale bărbatului care a reușit să-și scoată familia după două săptămâni petrecute în subsolul blocului le puteți urmări în materialul de ma jos, de la minutul 4:55

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here