Meci de infarct. Gorjenii au învins Steaua, în ultima secundă

0
111

Echipa de baschet a CSM Târgu Jiu a învins Steaua București, cu scorul de 92 la 91. Sportivii gorjeni au făcut, astfel, un pas important în lupta de a se salva de la retrogradare.

CSM Târgu Jiu a obținut un succes vital în lupta pentru menținerea în Liga Națională de Baschet Masculin. Trupa gorjeană a câștigat dramatic a doua confruntare din capitală, scor 91-92, și mută seria la Târgu Jiu cu avantaj 2-0.
Elevii lui Kresimir Basic au oferit o nouă replică dârză Stelei la București, iar prima repriză din Sala “Mihai Viteazul” a stat sub semnul echilibrului. Cele două echipe s-au succedat la conducere, dar niciuna dintre formații nu a reușit să se distanțeze la mai mult de 4 puncte. De altfel, după primele 10 minute, bucureștenii conduceau cu 30-24. Sfertul doi a urmat, în linii mari, același scenariu. Gorjenii au condus de cinci ori pe tabelă, au reușit să câștige perioada la limită, 21-20, dar scorul pauzei a fost tot în favoarea gazdelor, 50-47.

Echipa din capitală s-a distanțat în sfertul al treilea, grație pivotului James Farr. Cel din urmă a reușit trei triple în decurs de câteva minute, iar “militarii” au luat avans, 74-61. Pentru CSM au urmat cele mai nebune 10 minute ale sezonului. Kresimir Basic și-a capacitat elevii, iar vizitatorii au redus treptat din ecart. La rampă a ieșit Shamiel Stevenson cu două “trițe” și un three-point play, iar gorjenii erau la doar trei puncte distanță, 82-79. Alte două aruncări din afara semicercului semnate de Anthony Durham și Porter Troupe i-au dus pe alb-albaștri la conducere cu 75 de secunde înainte de final, 86-87. S-a mers “cap la cap”, până când Vlad Negoițescu a pus mingea în coș pentru amfitrioni. 91-89 cu două secunde rămase din timpul regulamentar.

Antrenorul Basic a solicitat time-out, schema CSM-ului l-a lăsat liber pe Porter Troupe în afara semicercului, iar căpitanul nostru nu avea cum să rateze o asemenea oportunitate. Aruncarea sa a bătut sirena, iar CSM va căuta succesul decisiv la Târgu Jiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here