Mesaj către ministrul Energiei: ”Terminați cu mizeria asta! Lăsați CEO-ul ăsta să mai supraviețuiască și fără politruci”

0
128

Deputatul USR, Radu Miruță, îi cere ministrului Energiei să ornazizeze o nouă selecție de directori, pentru Complexul Energetic Oltenia. Parlamentarul de Gorj îi atrage atenția lui că modalitatea de desemnare a firmei care s-a ocupat de concursul ce s-a lăsat cu plângeri penale nu a fost una transparentă. Societatea căreia i s-a acordat un contract pentru selecția membrilor directoratului CEO este una de apartament, cu doar trei angajați. ”Domnule ministru Burduja, terminați cu mizeria asta! Organizați o licitație serioasă prin care sa fie desemnată concurențial o firma specializată pentru selecția membrilor directoratului CE Oltenia, dați mesaj în piață sa încurajați specialiștii adevărați sa se înscrie la selecție, oferiți garanții ca selecția se face pe bune și lăsați CEO-ul ăsta sa mai supraviețuiască și fără politruci! Se reia „selecția” directorilor la CE Oltenia. Aceeași firmă, aleasă cu încredințare directă, fără nici măcar o mimare de licitație, căreia i-au semnat factura pentru „selecția directorilor” directori din CEO care „candidează” din nou să ajungă directori. Firmă aleasă cu încredințare directă, fără a se fi cerut oferta și unei a doua firme, măcar de ochii lumii. Firmă aleasă prin arătat cu degetul în birourile PSD-PNL-CEO”, a transmis Radu Miruță.
Liderul USR Gorj acuză că a fost încălcată legea inclusiv în organizarea procedurii de selecție. ”Și, fiindcă sunteți mai obsedați să vă puneți politrucii în CEO decât va interesează de binele acestei companii, ați sărit și respectarea legii. Conform art. 2, alin. 20 din legea 187/2023, lista scurta de candidați trebuie sa cuprindă minim 2 persoane pentru fiecare funcție. Adică pentru cele 5 posturi de directori, lista scurta generată de firma dumneavoastră ar fi trebuit sa conțină minim 10 persoane. Dumneavoastră ați generat o lista scurta cu 3 nume pentru 5 posturi. Păi nu vă e, domnilor, rușine să ne tot luați de proști? Fiți măcar mai inventivi, domnilor din PSD și PNL Gorj! Nu mai jucați județul ăsta la barbut!”, își încheie Radu Miruță mesajul pentru ministrul Energiei și liderii partidelor aflate la guvernare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here