Minerii au pornit excavatorul, peste capul conducerii

0
1973

Minerii de la Cariera Roșiuța au pornit un excavator și au deschis front de lucru, peste capul conducerii Complexului Energetic Oltenia. Managerul amenință cu „consecințe”. Angajații se tem că activitatea carierei se va bloca, în următoarele săptămâni, din lipsa terenului de lucru.

Două din cele cinci excavatoare ale Carierei Roșiuța sunt trase pe dreapta, de mai multă vreme, iar angajații spun că, în următoarele săptămâni, activitatea întregii unități riscă să se blocheze, deoarece excavatoarele nu mai pot înainta, neexistând front de lucru, din lipsa unor avize.”N-am avut nicio informație și nu există nici acum o informație, că se va da cu certitudine avizul acesta de scoatere din fondul forestier, pentru a funcționa în condiții de normalitate și pentru a crea front de lucru. Eu tare mult m-aș bucura, ca această carieră să nu fie blocată”, a spus Nelu Roșca. Liderul de sindicat susține că problema este cunoscută la nivelul autorităților și că în următoarele două săptămâni se vor mai opri alte două cariere, din lipsa frontului de lucru. „În opt zile, de-aci-nainte, se mai opresc două excavatoare, din lipsă de front, mai rămân două, dar și astea două se opresc într-o lună și jumătate, pentru că n-au perimetru. Salariații de la Cariera Roșiuța nu cer decât să lucreze și să ducă acasă un salariu cuvenit”, a mai spus Roșca.
Conducerea CEO a lansat amenințări, azi, la adresa celor care au avut această inițiativă. ”Clar că mâine se va deplasa o comisie, pentru a vedea dacă s-a intrat pe terenurile pentru care noi nu aveam aviz sau acord. Dacă au depășit un metru limita, vor fi consecințe, pentru că trebuie să ai anumite avize pentru a tăia arbori”, a declarat Daniel Burlan, managerul CEO, la „Târgu Jiu Tv”.
La Cariera Roșiuța sunt 980 de angajați, care se tem pentru locurile lor de muncă, în lipsa unor măsuri concrete, care să elibereze terenurile ce urmează a fi exploatate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here