Ministerul Energiei: Selecția directorilor CEO, reluată cu aceeași firmă

0
778

Consiliul de Supraveghere al Complexului Oltenia a decis ca procedura de selecție a directorilor companiei să fie deblocată și continuată de aceeași firmă, deși există controverse în privința modalității de acordare a contractului, către SRL-ul cu doi angajați și acuze în privința modului de derulare a procedurii în sine, de selecție. Supraveghetorii CEO au emis o hotărâre în acest sens, în urmă cu două zile, pe 5 martie. Informația, ținută ascunsă de reprezentanții companiei, a fost confirmată de un consilier al ministrului Energiei, care numește controversata firmă, ”expert independent”. ”Prin hotărârea Consiliului de Supraveghere nr 6, din 05.03.2024, a fost aprobată reluarea proceduii de selecție a membrilor directoratului, de la data suspendării conform HCS din 11.02 2024, ca urmare a finalizării misiunii de inspecție efectuată de ME, Procedura de selecție a membrilor directoratului va continua de la data suspendării, cu același expert independent, SC ARC Consulting, întrucât prin hotărârea Consiliului de Supraveghere din 11.02, CS a aprobat prelungirea contractului sectorial de servicii nr 1157/25.10.2023, încheiat cu ARC Consulting SRL, cu 60 de zile.
Astfel, prin hotărârea CS din 11.02.2024, CS a aprobat ”Suspendarea procedurii de selecție a membrilor directoratului, până la finalizarea misiunii de inspecție, efectuată de Ministerul Energiei, prin Direcția Antifraudă Integritate și Inspecție (DAII), desfășurată la Complexul Energetic Oltenia, amânarea interviurilor pentru o dată ulterioară reluării procedurii de selecție și prelungire a contractului sectorial de servicii nr 1157/25.10.2023, încheiat cu SC ARC Consulting SRL, cu 60 de zile”, se arată în răspunsul semnat de Alexandru Rusu, la solicitarea de informații a jurnaliștilor gorjeanul.ro
Firma din Cluj, SC Arc Consulting, care a fost angajată de CEO, să facă selecția membrilor viitorului directorat al companiei energetice, a avut, în ultimii ani, câte 2-3 angajați. Catalogată drept ”firma de casă” a Ministerului Energiei, SRL-ul a fost reclamat de doi dintre candidați, prin plângeri ce fac acum obiectul unor cercetări penale. Una dinttre acuze este de conflict de interese. Firma, angajată de conducerea CEO, i-a intervievat și i-a trecut în etapa a doua de selecție doar pe managerul CEO, Iulius Plaveti și pe directorii Cosmin Trufelea și Ion Bălășoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here