Ministrul Energiei acuză benzinăriile de SPECULĂ și anunță controale. „Nu stați la cozi. NU există argumente pentru creșteri nejustificate ale prețurilor”

0
444

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunță controale la benzinăriile care au crescut prețurile combustibililor și spune că cei care au operat majorări fac doar speculă.

Virgil Popescu a făcut „apel la calm”, în această seară, după ce la benzinării s-au format cozi kilometrice, de teama creșterii prețurilor, iar multe dintre stații au majorat prețurile. Șeful de la Energie spune că nu sunt probleme cu stocurile de combustibili și nu există motive pentru a fi mărite prețurile. Virgil Popescu a anunțat că vor fi făcute controale la benzinăriile care au operat majorări, acuzându-le de speculă. „Fac un nou apel la calm: nu stați la cozi. Avem suficiente stocuri, deci NU există argumente pentru creșteri nejustificate și explozive ale prețurilor. Să nu ne lăsăm angrenați într-un război hibrid, mai ales în actualul context regional de securitate. Așa cum a anunțat și prim ministrul Nicolae Ciucă instituțiile abilitate vor demara acțiuni ample de control la benzinării pentru că NU VOM PERMITE SPECULA! Să nu intrăm în jocul celor care doresc destabilizarea României!”, este anunțul ministrului Popescu, făcut pe pagina de socializare.

De asemeni, ministrul Energiei a explicat că specula a pornit în zona de graniță, din cauza faptului că țara vecină, Ungaria, a plafonat preurile, iar la multe benzinării nu mai există combustibil, iar benzinăriile de la intrarea în România au speculat această situație și au „umflat” prețurile, nejustificat. „Panica s-a creat pe fondul unor prețuri de la granița româno-ungară. Am văzut acel preț de 11 lei/litru de benzină nejustificat, iar în acest sens românii trebuie să știe că în țara vecină, în Ungaria, s-a pus un plafon pe prețul benzinei și motorinei, iar produsul a dispărut de pe piața vecină. Benzinăriile din Ungaria nu mai sunt deschise non-stop și astfel această situație a început să influențeze prețul la frontiera noastră, dar în benzinării independente. Deci la graniță este o excepție și nu vorbim de lipsă de benzină și motorină. De aceea fac apel la români să nu stea la coadă la benzinării pentru că avem combustibilul necesar și nu la prețul dat ca exemplu”, a explicat Virgil Popescu, pe rețeua de socializare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here