Minoră de 16 ani, obligată să se prostitueze, de doi bărbați din Tismana

0
442

Doi bărbați din Tismana (Gorj) au fost arestați, într-un dosar instrumentat de procurorii DIICOT, pentru trafic de minori. Cei doi frați, de 24 și 28 de ani, sunt acuzați că au folosit o fată de 16 ani, din județul Mehedinți, pe care au dus-o în diverse locații și au obligat-o să întrețină raporturi sexuale cu diverse persoane. “Din cercetări a reieșit că, în perioada februarie – martie 2023, o minoră, de 16 ani, ar fi fost exploatată sexual de doi bărbați, de 24, respectiv 28 de ani, fiind adăpostită în diverse locații. La data de 23 martie 2023, au fost puse în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, în localitatea Tismana, județul Gorj, fiind descoperite și ridicate mai multe mijloace de probă.
La data de 23 martie 2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Mehedinți au dispus reținerea celor 2 bărbați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de minori. Ulterior, la data de 24 martie 2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Mehedinți a dispus arestarea preventivă a celor doi bănuiți, pentru 30 de zile. În cauză, cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de minori”, arată un comunicat emis de DIICOT.
Cei doi frați din Tismana au contestat măsura arestului preventiv, însă instanța a menținut măsura. „Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: – Trohonel Alexandru-Marian, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de “trafic de minori”,(…)p e o durată de 30 de zile, începând cu data de 24.03.2023 şi până la data de 22.04.2023, inclusiv. (…) Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Trohonel Alexandru-Marian, zis „Alex Roncea”. – Trohonel Ionuț, sub aspectul săvârşirii infracțiunii “trafic de minori”, (…)pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 24.03.2023 şi până la data de 22.04.2023, inclusiv. (…)Respinge, ca neîntemeiată, solicitarea inculpaţilor şi a apărătorilor din oficiu de luare a măsurii arestului la domiciliu”, a decis Tribunalul Mehedinți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here