Motru, fără căldură, de trei zile. Primarul „prinde fluturi” pe Facebook și umilește oamenii care muncesc dinainte de revelion la reparații

0
2794
Un municipiu întreg a rămas, de trei zile, fără căldură și apă caldă. Primarul „prinde fluturi” pe Facebook, în încercarea de a manipula locuitorii. Cosmin Morega, care știe că Uzina de Agent Termic are nevoie de reparații capitale, probleme fiind în fiecare iarnă, spune că va sesiza poliția și vorbește de management defectuos, deși singurul manager politic este chiar el. Edilul a blocat activitatea UATAA, refuzând să propună un membru PSD în AGA (conform algoritmului politic) și vrea să pună cu forța un reprezentant PNL (deși acuză că liberalii sunt incompetenți). Câțiva oameni, care muncesc de trei zile să repare defecțiunile, fără să mai ajungă acasă, au ajuns ciuca bătăilor primarului, care îi denigrează, din  confortul propriei case, pe rețelele de socializare.
Mii de oameni din municipiul Motru au rămas fără căldură și apă caldă, cu două zile înainte de revelion, iar problema nu a fost remediată nici până la această oră. Pompele de păcură de la Uzina de Agent Termic au cedat, pe 30 decembrie. Primarul Cosmin Morega, specialist în manipulare prin live-uri pe Facebook, se spală pe mâini și dă vina pe fosta conducere, unitatea nemaiavând director, odată cu ieșirea din insolvență. Consiliul Local, pe care primarul îl convoacă doar când are chef și doar pe whatsapp (!), trebuia să desemneze un membru în AGA, care, conform algoritmului politic solicitat de Morega în instanță, trebuie să fie de la PSD. Doar că primarul, care se dă salvatorul municipiului, pentru care nu a făcut niciun proiect nou, de la alegeri încoace, ci doar a preluat investiții obținute de fosta conducere, nu vrea să-și asume Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă (UATAA).
Primarul Cosmin Morega, care nu are proprietatea termenilor, încearcă să scape de responsabilitatea societății, pentru care a existat finanțare, în vederea implementării unui proiect făcut de fostul edil, dar care a fost pierdut de noul edil.
Poliția Locală, unealta primarului, trimisă în uzină să facă poze pentru Facebook
De trei zile, echipe de muncitori, conduse de fostul director Dorel Drăghici, acum simplu inginer și șeful de secție, Gabriel Pleșa, muncesc să remedieze defecțiunile. Cei doi ingineri nu au mai ajuns acasă din data de 30 decembrie. Primarul Cosmin Morega, care în urmă cu câteva luni intra în uzină și transmitea live, dimineața, și-a trimis, de data aceasta uneltele de la Poliția Locală. Sub pretextul că fac verificări, acolo unde nu au atribuții, nefiind specializați, polițiștii lui Morega s-au apucat să facă poze și să le trimită șefului. Câteva fotografii, în care un preot sfințește uzina, au fost folosite de edil, pentru a-i umili pe oamenii care au lucrat trei zile, fără întrerupere, la „cârpirea” componentelor defectate de la UATAA.
Finanțare de 6 milioane euro, pentru modernizare, aruncată de Morega la gunoi
Circul făcut de primarul Cosmin Morega ascunde dezinteresul pentru Uzina de Agent Termic, care riscă să fie închisă, din lipsa investițiilor. În momentul în care a ajuns în fotoliul de edil, Morega a găsit un proiect 30,2 milioane lei, adică peste 6 milioane euro, pentru modernizarea cazanului ce funcționează iarnă, prin programul termoficare. Fostul primar, Gigel Jianu, pe care l-a detronat din fruntea primăriei, abia obținuse finanțarea. De asemeni, prin programul de investiții 2021, trebuia efectuat studiul de fezabilitate pentru construirea unui cazan nou, pe gaze, cu capacitatea de 20MW termici, ceea ce ar fi scutit UATAA de povara achiziționării certificatelor de CO2, deoarece pentru centrale cu capacitate mai mică de 20MW, nu se aplică obligativitatea plății certificatelor.
În proiectul pe pe care primarul din Motru, Cosmin Morega, l-a pus la gunoi, pe lângă modernizarea cazanului, era prinsă și achiziția de utilaje și autovehicule de transport, dar și construcții industriale, amenajarea unei platforme pentru depozitarea zgurii și amenajarea drumului până la respectiva platformă.
UPDATE Echipele care au lucrat la remediarea problemelor și înlocuirea motorului de la pompele de păcură au finalizat reparațiile și au dat drumul instalațiilor, urmând ca locuitorii din Motru să aibă căldură în apartamente, în câteva ore, în cazul în care nu se produce altă defecțiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here