Noi cârpeli, la Polivalenta inaugurată anul trecut. Constructorul „cu epoleți” riscă să piardă garanția

0
895

Firma care a încasat două milioane de euro, pentru extinderea și renovarea Sălii Sporturilor din Târgu Jiu, a fost chemată pentru noi reparații. Granitul montat în holul clădirii s-a desprins, iar Primăria Târgu Jiu a suspendat recepția finală și a solicitat remediarea pavajului.

Firma de casă a fostului șef al SRI Gorj, SC Grup Primacons Slatina, a fost chemată, într-un an, de mai multe ori, să remedieze problemele apărute imediat după finalizarea Sălii Polivalente de la Târgu Jiu. La sfârșitul lui 2018, societatea din Olt a luat banii și a plecat, însă la scurt timp de la finalizarea lucrărilor, au început să apară problemele. La jumătate de an de la inaugurare, apa a început să se infiltreze prin acoperiș și să curgă pe suprafața de joc și în tribune. Camera în care se află centrala termică s-a inundat, iar panourile solare, montate pe acoperiș, au picat din cauza zăpezii. Învelitoarea metalică a clădirii s-a găurit, odată cu ruperea sistemelor de susținere a panourilor.
De două zile, o echipă de muncitori indieni, ai firmei din Slatina, lucrează la cârpirea investiției de la Târgu Jiu, după ce reprezentanții Primăriei au sesizat Compania Națională de Investiții și au suspendat recepția finală. Constructorul riscă să piardă garanția, dacă nu remediază toate problemele apărute și constatate de CNI, care a somat reprezentanții firmei, să repare deficiențele depistate în ultima vreme.
Aceeași societate, SC Grup Primacons, care în acte aparține unui apropiat al fostului șef SRI, Marius Voinea, este abonată, de ani buni, la contractele cu bani publici. Firma din județul Olt a început să câștige contracte în Gorj, în timpul „domniei” fostului baron Ion Călinoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here